Author Topic: Ловец на сателитски сигнали  (Read 3503 times)

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Ловец на сателитски сигнали
« Opened on 07.08.2011, Sunday, 21:55:54 »
Code: [Select]
http://www.khazama.com/project/satfinder/default-en.aspx
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline BOBAN

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 558
 • Gender: Male
 • Keyboard not found. Press F1 to continue
И за што ќе се употреби ова ? може ли за сателитска тв (на пример) ? 

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12890
 • Gender: Male
 • Не фалширам
И за што ќе се употреби ова ? може ли за сателитска тв (на пример) ?  

Не, само лови сателити, ти кажува дали во определена насока (во која ти е насочена антената) има сателити ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline BOBAN

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 558
 • Gender: Male
 • Keyboard not found. Press F1 to continue
а дали ова може да се искористи некако со помош на друг уред/склоп да го употребиш, или стрикно само за ловење на сателити.

Offline Urahara

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 194
а дали ова може да се искористи некако со помош на друг уред/склоп да го употребиш, или стрикно само за ловење на сателити.

Добро ќе беше да кажеше за што друга *намена* сакаш да го користиш па да може некој по-конструктивен одговор од овој да ти даде

Offline BOBAN

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 558
 • Gender: Male
 • Keyboard not found. Press F1 to continue
еве мене не ми текнува баш за што како ај и вас не ви текнува ? еве вие наведете за што можи

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12890
 • Gender: Male
 • Не фалширам
еве мене не ми текнува баш за што како ај и вас не ви текнува ? еве вие наведете за што можи

Мене не ми текнува друга намена освен за ловење на сателити. Можеби и има друга намена, ама не ми текува на мене.

Не ми е јасно, зошто би барал друга намена на уред кој очигледно е наменет исклучиво за една работа?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5329
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
не ти го разбирам прашањето, прашуваш дали може да се употреби за нешто друго а и сам не знаеш за што би можело
уабво ти кажаа дека лови сателити ..., дај ти кажи што сакаш да правиш па ќе ти кажат дали можи, не читаат мисли па да знаат :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline Urahara

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 194
Доколку се искористи правилно, може да се употреби за светска доминација.

Offline BOBAN

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 558
 • Gender: Male
 • Keyboard not found. Press F1 to continue
еве пример да лови некои сигнали, што не се кодирани нормално, (сателитски интернет сигнали, тв, фм...) ама и на сајтот тоа што го прочитав истото беше што сите го повторуваме да "лови сателити" кои каде се. знам дека е за тоа наменет, но мислам како може да друго да се користи, бидејќи ако го правам ова што ќе ми е. Само ќе си го замислувам сателитот каде е  :)

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5329
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
епа ако сакаш точно да знаеш каде се наоѓа сателитот ќе си најдиш бусола и ќе си научиш да работиш со азимути, со малку пресметки ќе ги најдеш точните координати на посакуваниот сателит и ќе можеш точно да си ја наместиш до степен антената :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4079
 • Gender: Male
При поставување и позиционирање на сателитска антрена, ако станува збор за таков вид на сателитски може да се најде, исто би требало да може да се комбинира со некој уред што ја врти сателитскана ко ќе моњаш сателити.

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9425
еве пример да лови некои сигнали, што не се кодирани нормално, (сателитски интернет сигнали, тв, фм...) ама и на сајтот тоа што го прочитав истото беше што сите го повторуваме да "лови сателити" кои каде се. знам дека е за тоа наменет, но мислам како може да друго да се користи, бидејќи ако го правам ова што ќе ми е. Само ќе си го замислувам сателитот каде е  :)
Уредов е наменет за позиционирање на САТ антени,без при тоа да употребувате рисивер.Значи,сепак однапред треба да ги знаеш нагибот,аголот итд.а со инструментот го бараш само најјакиот прием.