Author Topic: LED TV QUART UHS492 - Нема слика  (Read 1523 times)

Offline gonik

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
LED TV QUART UHS492 - Нема слика
« Opened on 09.06.2021, Wednesday, 23:07:12 (Edited 19.06.2021, Saturday, 15:07:47) »
Лед ТВ Quart

Мрежна плоча: 17MB72
Главна плоча: 17MB130P
Проблем: Нема сигнал на екранот, позадинското светло го има. Присутни се сите напони за напојување, така да најверојатно проблемот е на главната плоча. Би пробал со firmware-от ако некој го има. Тој од ремонт.ауд.нет не сака да се симнува. Или евентуално да испрограмирам нов dump.Поззз

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12890
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: LED TV QUART UHS492 - Нема слика
« Reply #1 on 12.06.2021, Saturday, 23:23:36 »
Тој од ремонт.ауд.нет не сака да се симнува.

Дај линк, ќе го симнам ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline gonik

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
Re: LED TV QUART UHS492 - Нема слика
« Reply #2 on 16.06.2021, Wednesday, 21:10:38 »
Code: [Select]
https://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/vestel/vestel_17mb130x_shassi_main_board_17mb130x/257-1-0-89090

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12890
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: LED TV QUART UHS492 - Нема слика
« Reply #3 on 17.06.2021, Thursday, 09:58:52 »
Vestel 17MB130P USB Firmwares

CPU/MCU: G10V

Models: 40FU510, 40R5020U, 40SCU9000, 40UB6300, 40UD8400, TK40UHD18B, 43R6010U, 43UB8800, 43UD8400, 43UD8800, 43UD9300, 49HDR510, 49R6010U, 49TWS217, 49UB7750, 49UB8300, 49UD8400, 49UD8800, 49UD9300, 49UD9400, 49VU73T, 50HT1500UD, 50R5020U, 50SCU6000, 50TU5020, 50SCU6000, 50TU5020, 50UD6300, 50UD8400, 50UD8800, LT50VU73T, 55HT1800UD, 55R5020U, 55R6010U, 55TU5020, 55TU7020, 55UA8300, 55UB6300, 55UD8400, 55UD8800, 55UD9300, 55UD9400, 55UD9460, 55UHD292, 55UHL600, 65UD8800, 65UD8950.

download link:

Code: [Select]
https://drive.google.com/file/d/14AmycOcqD_fNc81q-UuPMoBPi5Qk7dTn/
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline gonik

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
Re: LED TV QUART UHS492 - Нема слика
« Reply #4 on 19.06.2021, Saturday, 08:27:55 (Edited 19.06.2021, Saturday, 15:07:26) »
Првин благодарност за материјалот, ама сепак неможам да завршам работа. Ги пробав сите фајлови за 49 инчи, отпакувани по 4 на УСБ, нема никаков ефект. Запазена е процедурата за држење на ОК и вклучување во струја. Можеби Т-цон модулот е неисправен, иако има напојување.
Панел: VES490QNDL-2D-N11
Меморија: 25L1606E

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12890
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: LED TV QUART UHS492 - Нема слика
« Reply #5 on 19.06.2021, Saturday, 15:22:50 »
Можеби треба баш со dump од FLASH-от да се проба... "QUART UHS492" како фраза за search не ми дава ништо корисно како резултат, да не сучајно го имаш згрешено моделот (ознаките)?

Со "17MB130P VES490QNDL-2D-N11 прошивка" како фраза за пребарување, најдов нешто интересно на elektroda.com.

Code: [Select]
https://www.elektroda.com/rtvforum/topic3727995.html
Code: [Select]
https://file.fm/u/juat72gg5
Истиот фајл, само на Google Drive.

Code: [Select]
https://drive.google.com/file/d/18yIWa_IzMfpaZl7qmMg4p0Qc8uJUS-qJ/
Е сега, пред овие линкови, има и некои линкови од yandex.ru, не знам тие дали се dump-ови од FLASH-от или исто така USB Firmwares, бидејќи линковите се мртви :-\.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline gonik

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
Re: LED TV QUART UHS492 - Нема слика
« Reply #6 on 20.06.2021, Sunday, 16:15:46 »
Ништо не помага од сето ова, го враќам назад телевизорот на газдата во иста состојба како и што го добив. Точна е ознаката на моделот. Сепак фала за материјалите...

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12890
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: LED TV QUART UHS492 - Нема слика
« Reply #7 on 21.06.2021, Monday, 01:11:54 »
Нема проблем... криво ми е што ништо не се среди, но... тоа е тоа, life goes on...
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."