Author Topic: Екстра стабилен и едноставен ФМ предавател со ултра мала снага  (Read 2322 times)

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Дали некој знае, дали овој предавател има основна фрекфенција од 24MHz (колку што е кристалот) а 96MHz да е само трети хармоник, или основната фрекфенција е на 96MHz ?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline strko.mk

 • Нов член
 • *
 • Posts: 10
Овој предавател користи кристал од 26MHz. Емитува на 96MHz, со четвртиот хармоник (4x24=96). Вообичаено се користат непарните хармоници x3, x5 ... затоа што се појаки од парните. Сепак и ова брка работа.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Благодарам strko.mk. Добро е штом основниот сигнал што се емитува преку антената е на 96MHz а не подоле оти да речеме ако се емитува нај јак сигнал на 24MHz па на 48MHz и 72MHz би било проблем.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.