Author Topic: FM предавател со Raspberry Pi 3B  (Read 10064 times)

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9425
Re: FM предавател со Raspberry Pi 3B
« Reply #15 on 26.03.2018, Monday, 20:30:47 »
Е, добро штом е така .

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: FM предавател со Raspberry Pi 3B
« Reply #16 on 26.03.2018, Monday, 22:48:08 »
Атанас, дали овој предавател е може да работи и како стерео ?
Мислам ако софтверски може да се генерира тоа.

Исто така вероватно со доработка на софтверот може да се направи да емитува и RDS.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 729
 • Gender: Male
Re: FM предавател со Raspberry Pi 3B
« Reply #17 on 27.03.2018, Tuesday, 09:32:53 »
Најискрено, не сум истражува за тоа и не знам.  :-\

Но, еве најдов еве некој линк, можеби е тоа што го бараш:
Code: [Select]
https://blog.morrolinux.it/raspberry-pi-fm-radio-transmitter-stereo-a2dp-bluetooth-rds/

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 729
 • Gender: Male
Re: FM предавател со Raspberry Pi 3B
« Reply #18 on 20.10.2018, Saturday, 11:40:45 »