Author Topic: Грчки Стерео Кодер  (Read 7531 times)

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 256
 • Gender: Male
Грчки Стерео Кодер
« Opened on 30.11.2016, Wednesday, 14:57:40 (Edited 02.12.2016, Friday, 19:58:54) »
Во фаза е на изработка 2 симплов стерео кодер со доста висок квалитет на звук. Останува уште вредностите на елементите да се внесат во програмот еве ја за почеток плочката.

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1306
Одг: Грчки Стерео Кодер
« Reply #1 on 03.12.2016, Saturday, 10:17:43 »
Димче ако не е тајна за на што предавател и излез го спремаш кодерот  ;D
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 256
 • Gender: Male
Одг: Грчки Стерео Кодер
« Reply #2 on 03.12.2016, Saturday, 11:17:28 (Edited 03.12.2016, Saturday, 12:27:15) »
RDWW 1.5W PLL или Veronika на нив тестирам. По широк спектар на стерео вади RDWW а во домет на сигнали Верониката има по добар домет. Излезот е 2SC1946A. Ова е грчкиот кодер само осцилаторот е со фет и кристален филтер 455 и многу тешко се нагодува. Осцилаторот на мојот дизајн е со класичен кристал и е проверен осцилаторот како единка и работи без проблем па затоа го вметнав тука на мојот дизајн на плочката. И наку осцилаторот е од SPI стерео кодерот.

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1306
Одг: Грчки Стерео Кодер
« Reply #3 on 04.12.2016, Sunday, 13:05:52 »
А јасно ми е сега што правиш што тестираш
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 256
 • Gender: Male
Одг: Грчки Стерео Кодер
« Reply #4 on 04.12.2016, Sunday, 17:27:56 (Edited 04.12.2016, Sunday, 23:45:44) »
Дефинитивно колку повеќе симплови има кодерот толку по богата стерео слика има. Следен ми е во план 512x (симплови) Oversampling  Stereo Coder со ATNY ке видиме како ке излезе ;)