Author Topic: 2x Симплов Стерео кодер со BA1404  (Read 6948 times)

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 256
 • Gender: Male
2x Симплов Стерео кодер со BA1404
« Opened on 09.11.2016, Wednesday, 20:53:56 (Edited 09.11.2016, Wednesday, 21:03:36) »
Овој Кодер 100% е пробан од мене и работи перфектно само има 3 грешки кои веке се исправени(Впишани се со вредности подолу на шемата другите елементи се ок по списокот на делови од страната на Pira-Cz ).Кристалот го има во Гац Електроника Скопје

Offline gocebabe

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 103
Друже не го проработвме со лимитер овој кодер.

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 256
 • Gender: Male
Одг: 2x Симплов Стерео кодер со BA1404
« Reply #2 on 09.11.2016, Wednesday, 23:16:36 (Edited 09.11.2016, Wednesday, 23:24:14) »
Друже не го проработвме со лимитер овој кодер.

Немам потреба веке од него си имам PIRA CZ 48 симплови на аудио и со 98 симплови на 19Khz Корне. Ке му го направам оригинал лимитерот за него исто од PIRA CZ друго не ми треба.

Овој кодер BA1404 е тестиран работи супер има многу добри високи тонови како на Антена 5 само зашто е 2 симплови стереото му е плитко а вој PIRA CZ откорнува. Стерео сликата што ја дава е како дирекно пинови да си ставил на засилувачот, толку верно го пренесува сигналот.Ако успеам да го направам 128 симпловиот е тогаш ке биде многу интересно или пак 512 симпловиот.Тогаш ке се рамнам со Антена 5 хахаха 512 симплови има да копа.