Author Topic: SPI 2X симплов Стерео кодер со кристал од далечинско 455khz  (Read 6991 times)

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 256
 • Gender: Male
SPI 2X симплов Стерео кодер со кристал од далечинско 455khz
« Opened on 09.11.2016, Wednesday, 19:29:51 (Edited 09.11.2016, Wednesday, 19:31:24) »
Еве еден стерео кодер кој користи кристал кој го има во 90% од далечинските за двд и тв

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1306
Димче подобар е овој мислам по стабилен од претходниот што го постираше
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 256
 • Gender: Male
Одг: SPI 2X симплов Стерео кодер со кристал од далечинско 455khz
« Reply #2 on 09.11.2016, Wednesday, 19:55:19 (Edited 09.11.2016, Wednesday, 20:12:29) »
Димче подобар е овој мислам по стабилен од претходниот што го постираше

Да многу е подобар , ама сега увидов има една мала грешка и правев анализа на плочката. Блокот 68пикофаради кој е поврзан со Емитер и отпорник 22Килооми на база на транзисторот БЦ 547 (на шема) на плочката кога ја правеле го врзале паралелно со тример потенциометарот на емитер на транзисторот.Ке направам по длабока анализа да не има уште некоја грешка. Инаку многу го фалат и јас сакам да го направам ама понатака не сега. Остави прво да направам комплетна анализа .

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1306
Значи оваа е поправената Димче сите ми викаат дека со кристал е најдобро супер Димче
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш