Author Topic: Plugin на SDR (RTL) како да инсталирам во SDRSharp ?  (Read 1627 times)

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Потребно ми е да инсталирам Plugin на SDR USB приемник кој го користи софтверот SDRSharp. Како иде процедурата за инсталација ?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

TeslaBt

 • Guest
Одг: Plugin на SDR (RTL) како да инсталирам во SDRSharp ?
« Reply #1 on 04.05.2016, Wednesday, 18:26:09 (Edited 06.05.2016, Friday, 00:52:53) »
Ете едно видео за еден плугин и во него има како да

RTL SDR Scanner SDRsharp plugin setup + how to

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Го погледав тоа видео пред да пишам на форумот но мојот фајл (SDRSharp.exe.Config) не е исти како тој и не можам да се снајдам. Ајде некој кој има внесено плугин нека ми го прати тој фајл или пак да ми обележи во тој фајл каде да го вметнам кодот.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline gocebabe

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 103
Да не отворам нова тема и јас сакам да го инсталирам тоа да го работам спектрумо може на windows 7 ultimate или треба нешто посебно линокс???