Author Topic: Евтин PLL FM предавател со мала јачина  (Read 949 times)

Offline batka

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9425
Започнаа припремите за годинешните натпревари на Млади техничари и природници на НТ. Во Велес Регионалниот натпревар е на 02 април (сабота) во ООУ * Благој Кирков* .Започнаа градбите, правењето елаборати,прашања,барање шеми,делови.Еве едно интересно решение ( наравено од фабрички набавен КИТ) ,кое добро работи. Со помош на 4 свичери фреквенцијата се мести скоковито од 88,7 до 89,9 Мхз.Со додавање на 1-2 степени може чудо да направи. 8)