Author Topic: Помош за PLL  (Read 5470 times)

Offline batka

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9425
Одг: Помош за PLL
« Reply #15 on 11.03.2015, Wednesday, 17:36:35 »
Колку што се сеќавам и оригиналниот КИТ кој го купивме во Атина ( на времето !) имаше интегралци со бришани ознаки и броеви 1,2,3.... напишани со сито-штампа.Така се продаваше комплетот.Ама Гркот кога му земавме повеќе работи ( линеарец,PLL, инструменти,предавател 1,5W за побуда) ни даде и некоја шема бидејќи инсистиравме на документација за пренос преку граница и шемата беше фотокопија на која на  PLL-от беа со пенкало означени интегралците. Документацијата остана во радиото и до сега не верувам дека се чува. 8).Ако случајно ја најдам ,ке ти пратам.Толку од помошта.

Offline gocebabe

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 103
Одг: Помош за PLL
« Reply #16 on 11.03.2015, Wednesday, 21:01:37 »
Ок батка ако ги најдиш пишиги јас ги најдов како што наведив се грешни mc4060 не оти на плл е со 14пина а 4060 e со 16 тој ми е повеќе проблемо ај другите можи се тие и ако има некој по стручнак според шемата електричната ако може да се најда ако се најда многу ќе ви бидам благодарен.