Author Topic: 8W FM PLL предавател со LCD дисплеј  (Read 4698 times)

Offline batka

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9428
ОК! Во четврток попладне помини  во дуќан!

Offline GigaWatt

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 12770
  • Gender: Male
  • Не фалширам
За Којник не му треба лиценца  ;) ;D ,значи од четврток натаму дојди на поручек,па ке ти ги дадам комплет деловите,ако мислиш да го правиш линеарецот.

И што е разликата меѓу „Којник“ и обично радио, па да не треба лиценца ;D?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dimce

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 257
  • Gender: Male
засега ке го користам со вештачка антена вчера го тестирав многу е добар нема рефлексија на 0,5вати. На 500 метри е тестиран со 20миливата се  слуша со шум на на 500миливати се слуша супер и тоа на мобилен запира на автоматско бирање.Звукот е супер многу подобар од верониката и не прави сметњи како верониката.Замислете пред некое време кога го пуштив верониката дигиталниот ресивер за  надворешна антена мрзнеше сликата и од време на време но видео се јавуваше  на екранот а со овој на пола ват си работи ресиверот без прекин.

Offline krema

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 673
  • Gender: Male
На која фрекфенција работи ? :)


Offline batka

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9428
За Којник не му треба лиценца  ;) ;D ,значи од четврток натаму дојди на поручек,па ке ти ги дадам комплет деловите,ако мислиш да го правиш линеарецот.

И што е разликата меѓу „Којник“ и обично радио, па да не треба лиценца ;D?

Којник ти е Велешко маало со посебна традиција.Тука се родени големи уметници,поети,писатели,глумци- нешто како Монмартр во Париз,Менхетн во New York,...Значи,ако е нешто добро за Којник,добро е и за Македонија ;D ;) Таму од турско има голема слобода и не постојат уметнички забрани,така што Диме на Којник  има дозвола за пробање на предавателот,па дозвола од АЕК не му треба :D :D :D ;)

Offline dimce

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 257
  • Gender: Male
Одг: 8W Fm PLL предавател со лцд дисплеј
« Reply #20 on 12.06.2013, Wednesday, 21:54:58 (Edited 12.06.2013, Wednesday, 21:56:47) »
Фреквенцијата е 106,60Mhz со стерео кодер го терам  рине супер.влече 480милиампери на 13волти.некаде е околу 500миливати а можеби и 600 миливати али го терам на 400миливати да не прегрева излезниот степен со 2н3866 не смета на дигиталната телевизија додека верониката масакар прави на 106,40 скроз ми го мрзне ресиверот.

Offline krema

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 673
  • Gender: Male
@dimce

кој стерео кодер го имаш ?


Offline dimce

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 257
  • Gender: Male
грчкиот кодер го објавив во кодери има шема само има околу 3 грешки и тие ги напишав таму.го имаш и тука на предходната страна на страна 1 со слика.

Offline krema

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 673
  • Gender: Male
ок, фала, баш ке го погледнам  ;D


Offline dimce

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 257
  • Gender: Male
Одг: 8W FM PLL предавател со LCD дисплеј
« Reply #24 on 02.07.2013, Tuesday, 19:13:10 (Edited 02.07.2013, Tuesday, 21:09:51) »
Да ви се пофалам малку за плл то му ставив излезен степен засилувач со 2SC1971 извадив околу 5,5вати се слуша солидно во град и на Младост езерото се слуша на мотелот Лозар само има еден проблем излезот го црпе пллто и звукот го засипнува ке треба бар уште 2 степени па 2сц1971 за да го одвојам од излезот да не го гуши тонот.инаку рефлексија има скоро нула едвај се поместува стрелката на SWR-от на 5,5вати снага кабелот малку грее зошто е танок од радиостаниците е оние за во кола што ги користат таксистите.

Offline gocebabe

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 102
Одг: 8W FM PLL предавател со LCD дисплеј
« Reply #25 on 28.02.2016, Sunday, 16:46:09 (Edited 28.02.2016, Sunday, 17:16:50) »
Да не отворам нова тема му поврзав дисплеј на Pll pic16f84a ама некако не како сто треба дали е не добро врзан дисплејо или од пико програмата не чини?

Споено мислење: [time]28 Февруари 2016, 16:48:51[/time]
Поврзано ми е спрема ова ама не сака.




Offline Zan

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 861
Евтините кинески дисплеи се со многу лош квалитет. Пробај да ги скратиш жиците и да ги средиш подобро. Ако може стави флет кабел или пробај со друг дисплеј.
Жан