Author Topic: FM PLL 88-108 Mhz DB Elcectronica Padova Sintel 89'  (Read 3539 times)

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
FM PLL 88-108 Mhz DB Elcectronica Padova Sintel 89'
« Opened on 13.01.2017, Friday, 09:57:46 (Edited 13.01.2017, Friday, 10:09:11) »
Еве ја и првата плочка за тој плл само има измена во делот на VCO.Делот е искористен од RDWW PLL 8W додека се друго си е оригинал од фабрричкиот плл. Еве го и оригиналниот плл

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Браво Димче значи си го возиш филмот легенда си за овие работи секоја чест  :D
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6325
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
VCO-то ми изгледа сосем солидно, вероватно е извадено од професионален (фабрички) уред. Само бидејки не можам да најдам datasheet за IC-то, дали во него покрај PLL има и стерео кодер ?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
VCO-то ми изгледа сосем солидно, вероватно е извадено од професионален (фабрички) уред. Само бидејки не можам да најдам datasheet за IC-то, дали во него покрај PLL има и стерео кодер ?

Ако мислиш за MC колото тоа е само за фреквенцијата нема кодер во него . Преку ова коло ја задаваш фреквенцијата.Инаку плочката е цртана од оригинална фабричка шема и оригинална слика кој елемент каде стои