Author Topic: Upload на слики  (Read 412 times)

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 714
 • Gender: Male
Upload на слики
« Opened on 04.08.2021, Wednesday, 21:26:55 »
Почитувани колеги.
Одамна не сум бил тука на форумот, а имам толку многу да пишувам и кажам. Фотобукет не е повеќе бесплатен и потребна ми е нова страна на која што можам да кревам слики. Доколку некој може да ми каже која е најдобра алтернатива, би му бил благодарен
Hams do it! With Frequency

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3134
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Upload на слики
« Reply #1 on 04.08.2021, Wednesday, 21:38:09 »
Јас го користам овој хост, досега функционира како што треба:
Code: [Select]
https://postimages.org/
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 714
 • Gender: Male
Re: Upload на слики
« Reply #2 on 04.08.2021, Wednesday, 21:45:39 »
Благодарам на инфо :)
Hams do it! With Frequency

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 736
 • Gender: Male
Re: Upload на слики
« Reply #3 on 04.08.2021, Wednesday, 22:10:55 »
Јас користам.
Code: [Select]
https://imgbox.com/Бесплатен е и немора да се регистрираш може одма да ставаш слики на интернет.
Сепак се ВРТИ !!!

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 673
 • Gender: Male
Re: Upload на слики
« Reply #4 on 04.08.2021, Wednesday, 22:55:16 »
Прашање е колку долго ќе стојат сликите на тој клауд.


Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12770
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Upload на слики
« Reply #5 on 05.08.2021, Thursday, 12:37:14 »
Некако imgur сега за сега се има покажано како најстабилен... мада никогаш не знаеш кога ќе им текне да сменат политика :-\.

Треба embed на attachments (слики) во post да се стави како опција на форумов... имав направено тест верзија, ама никогаш не ја доработив :-\...

Сега за сега, вака снаоѓајте се, ќе гледам да го завршам тоа :-\.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 673
 • Gender: Male
Re: Upload на слики
« Reply #6 on 05.08.2021, Thursday, 14:12:56 »
Некако imgur сега за сега се има покажано како најстабилен... мада никогаш не знаеш кога ќе им текне да сменат политика :-\.

Исто мислам дека се најстабилни, еве неколку години ги користам imgur и никогаш се нема случено некоја слика да исчезне.
Имат исто и апликација за мобилен IOS/Android кој што ветува дека не се за кратки стази, мада никогаш не се знае. ;)


Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12770
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Upload на слики
« Reply #7 on 06.08.2021, Friday, 15:06:42 »
Исто мислам дека се најстабилни, еве неколку години ги користам imgur и никогаш се нема случено некоја слика да исчезне.
Имат исто и апликација за мобилен IOS/Android кој што ветува дека не се за кратки стази, мада никогаш не се знае. ;)

Да, тоа ветува, не викам не, но... од досегашното искуство, сепак, најдоброто решение е да се upload-ираат директно на форумот (освен оние што се за зезање, продажби, off-topic секции, итн.) и да се прави embedding на сликата во post-от (автоматски, се разбира, или со некое копче ;)), што значи дека топката е сега во мои раце :P :D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6325
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: Upload на слики
« Reply #8 on 06.08.2021, Friday, 19:36:39 »
Z31GH, те очекуваме со нови содржини 👍
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3941
 • Gender: Male
Re: Upload на слики
« Reply #9 on 07.08.2021, Saturday, 16:17:12 »
кај би, што се праеш енглез :D

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 714
 • Gender: Male
Re: Upload на слики
« Reply #10 on 07.08.2021, Saturday, 17:55:36 »
Благодарам на информациите. Значи како што го разбрав GigaWatt може и директно на форумот? Знам дека порано не беше дозволено тоа.
Hams do it! With Frequency

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12770
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Upload на слики
« Reply #11 on 09.08.2021, Monday, 10:55:42 »
Стави ги на форум, нека стојат ;). Може малку да ги оптимизрам, поголема компресија, ова, она, да зафаќаат помалку ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."