Author Topic: Барам услуга - програмирање на PIC12F675  (Read 501 times)

Offline nikola_bb

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 380
Дечки ми треба некој со програматор за да ми испрограмира 12F675. Може и на ваше чипче, моево не сум сигурен зошто ме зезна...
За услугата си плаќам. Се работи за полнач за акумулатор со 4 режими на полнење.

Offline MURO

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 148
Може, 1500 ден. ќе те кошта услугата. После тоа, ти го давам и програматорот (PICKit 3 - оригинал), и во иднина сам ќе си програмираш PIC-ови.

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3134
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Или, прати ми го hex фајлот, донеси празно пикче и ќе го програмираме за неполна минута и тоа бесплатно! :)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 736
 • Gender: Male
Или ако не те мрзи можеш да направиш нешто вакво.
Code: [Select]
https://www.instructables.com/DIY-1-PIC-12f675-JDM-Programmer-Cheap-and-Easy/
Сепак се ВРТИ !!!

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 861
ми треба некој со програматор за да ми испрограмира 12F675
Прати ми hex фајл и дојди да си земеш испрограмиран PIC, бесплатно (ако си од Ск).Или ако не те мрзи можеш да направиш нешто вакво.
Тој програматор може да се користи само ако има компјутер со сериски порт. Нема да работи со конвертор.
Жан

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12770
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Или, прати ми го hex фајлот, донеси празно пикче и ќе го програмираме за неполна минута и тоа бесплатно! :)

Прати ми hex фајл и дојди да си земеш испрограмиран PIC, бесплатно (ако си од Ск).

Истата понуда важи и од мене ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12770
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Тој програматор може да се користи само ако има компјутер со сериски порт. Нема да работи со конвертор.

Би требало да може да работи со преправки ;).

Сепак, не се исплати... цената на програматорите е прилично ниска... да преправам цела шема за да работи на USB-To-Serial... не гледам поента :-\... веќе сите програматори се и онака на USB.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 736
 • Gender: Male
Сега не се исплати со сите тие програматори од кина, но доколку ти треба во 3 по полноќ се наогјаат шеми по нет со пасивни компоненти кои се прават брзо и прилично лесно за да се заврши работа во моментот.
Сепак се ВРТИ !!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12770
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Тоа да, нема збор ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline nikola_bb

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 380
Дечки фала на понудиве, линкот од кај што треба да го симнам hex-от не функционира. Чекам да ми дадат алтернативен па ќе средиме.