Author Topic: Машина за виткање арматура  (Read 1943 times)

Offline Nikol4e

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 75
Re: Машина за виткање арматура
« Reply #30 on 22.06.2021, Tuesday, 17:02:35 »
Не е скапо, зависи колку работа имате. Мене ми рекоа 5/6000 ке кошта комплет со редуктор, а самата машина би давала 50евра на ден. Ама искачаат шанси во животот кои не би требало да ги пропуштиме, па ќе почека оваа машина за правење.

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 861
Re: Машина за виткање арматура
« Reply #31 on 22.06.2021, Tuesday, 17:36:55 »
Само што ја најдов странава, имаат на продажба ел. мотори со редуктор. Не ја познавам марката мене скапо ми делува и на страната освен телефонски број други информации нема.
Code: [Select]
https://unimer.mk/index.php?route=product/category&path=124
Не се скапи моторите, реални се цените. Ќе ти се исплати за кратко време ако имаш редовно работа.
Жан

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5321
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Re: Машина за виткање арматура
« Reply #32 on 22.06.2021, Tuesday, 18:04:32 »
Има на страниве за купи-продај се наоѓаат половни моторедуктори солидни.
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12770
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Машина за виткање арматура
« Reply #33 on 23.06.2021, Wednesday, 14:04:51 »
Не се скапи моторите, реални се цените. Ќе ти се исплати за кратко време ако имаш редовно работа.

Добро, да, така е... и тоа држи вода ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."