Recent Forum Topics / Started by / in Board Replies / Views Last post
Re: Машина за виткање арматура

Started by Nikol4e on 29.05.2021, Saturday, 15:44:24 in Сè останато

32 Replies
552 Views
by Devil
on 22.06.2021, Tuesday, 18:04:32
Re: Електролитски кондензатори, нивен квалитет, социо-економски полемики, итн...

Started by dr-mr on 07.06.2021, Monday, 01:53:07 in Електронски компоненти

40 Replies
401 Views
by GigaWatt
on 22.06.2021, Tuesday, 11:21:05
Re: Распродажба на витропласт

Started by MURO on 16.06.2021, Wednesday, 10:56:46 in Продавам

2 Replies
102 Views
by MURO
on 21.06.2021, Monday, 20:10:47
Re: LED TV QUART UHS492 - Нема слика

Started by gonik on 09.06.2021, Wednesday, 23:07:12 in Монитори и ТВ приемници

7 Replies
259 Views
by GigaWatt
on 21.06.2021, Monday, 01:11:54
Re: Софтверски проблем со токи воки

Started by DX-er on 27.05.2021, Thursday, 18:06:44 in Микроконтролери

17 Replies
273 Views
by DX-er
on 20.06.2021, Sunday, 16:39:07

News

 • За сите електроничари и вљубеници во техниката во нашата земја - Македонски форум за електроника
 • Електроничарите - почетници најдобро е да ги прочитаат прво туторијалите за електроника.
 • Кирилицата е задолжителна!
  Прочитајте ги правилата 1.1 и 1.2.
 • Доколку ве навредат по приватна порака не одговарајте, само пратете копија од пораката до некој администратор, се друго е работа на администрацијата.
 • Доколку забележите некое недолично мислење кликнете на копчето „Пријави на Модераторот“ ова копче се наоѓа десно долу на крајот од секоја порака.
 • Забрането е прикачување на слики со привремен каратер на форумот, без разлика на нивната големина.
 • Членовите кои се радиоаматери а не се рангирани како радиоаматери на форумов, нека се јават кај некој од администраторите за да бидат соодветно рангирани.

Помош за форумот

No New Posts За потенцијалните и новите членови

Информации за потенцијалните и ново зачленетите членови

26 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in PayPal донации
on 04.05.2019, Saturday, 20:37:59

Околу форумот

No New Posts Известувања

Сите известувања во врска со форумот

24 Posts
19 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Новитет околу отворањето...
on 11.01.2021, Monday, 14:29:06

No New Posts Побарувања

Секакви побарувања до администраторите на форумот

764 Posts
86 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Како да напишам Реше...
on 19.06.2021, Saturday, 14:59:27

Аналогна електроника

No New Posts Аудио техника

Се од областа на аудио техника

13287 Posts
844 Topics

abm_id=2230Last post by bumbar
in Re: APEX лампашки линиск...
on 12.03.2021, Friday, 16:03:33

Child Boards: Осцилатори, Предзасилувачи, Засилувачи, Звучници, Озвучување, Инструменти, Сè останато
No New Posts Видео техника

Се од областа на видео техника

1023 Posts
120 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Помош за ТВ Sirius S...
on 06.06.2021, Sunday, 21:27:25

No New Posts Радио техника

Се од областа на радио техника

8498 Posts
774 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Едноставна далечинск...
on 07.05.2021, Friday, 16:48:52

Child Boards: Технологии, Антени, Филтри, Предаватели, ВФ засилувачи, Приемници, Кодери, Радиоаматери, Побарувања, Сè останато
No New Posts Напојувања

Се околу изворите за напојување

7634 Posts
470 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: Полнач за "quotLithium ...
on 07.04.2021, Wednesday, 16:29:01

No New Posts Високонапонска техника

Се за уредите за висок напон

1057 Posts
45 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Корисни линкови во о...
on 26.09.2019, Thursday, 00:40:02

No New Posts Сè останато

Сите останати уреди и дизајни од доменот на аналогната електроника

5667 Posts
344 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Држач за врв - ми тр...
on 18.06.2021, Friday, 00:48:37

Дигитална електроника

No New Posts Логички кола

Дизајни на уреди со класични логички кола

200 Posts
20 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Сложено коло со пове...
on 20.04.2019, Saturday, 00:29:42

No New Posts Микроконтролери

Се за микроконтролерите и програматори за истите

6035 Posts
297 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Софтверски проблем с...
on 20.06.2021, Sunday, 16:39:07

No New Posts Развојни околини

Се за развојните околини (Arduino, Raspberry Pi, итн.)

258 Posts
29 Topics

abm_id=359Last post by SKOLS
in Re: Приказ на вредностит...
on 18.12.2020, Friday, 17:20:14

No New Posts Сè останато

Сите останати уреди и дизајни од доменот на дигиталната електроника

1229 Posts
63 Topics

abm_id=4409Last post by mikromk
in Re: Податоци за компјуте...
on 20.06.2021, Sunday, 14:46:18

Други технологии

No New Posts Роботика

Се од областа на роботиката

188 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Автономно возило
on 01.06.2019, Saturday, 18:23:48

No New Posts Автоматика

Тајмери, контроли за пумпи, индустриски автоматизирани процеси, терморегулатори, PIR сензори и нивна употреба, детектори на звук, итн.

293 Posts
26 Topics

abm_id=4337Last post by dela
in Re: Eлектронски систем з...
on 06.02.2021, Saturday, 18:50:05

No New Posts Компјутерска технологија и софтвер

Ваши креации, идеи, софтвер, проблеми, решенија, скрипти, прашања, итн.

2253 Posts
217 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: Користење на Wi-Fi м...
on 18.02.2021, Thursday, 18:17:34

No New Posts Автоелектроника

Дизајни, решенија и проблеми од областа на автоелектрониката

1753 Posts
153 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: DIS дисплеј на Audi ...
on 08.03.2021, Monday, 11:37:11

No New Posts Електроенергетика

Се од областа на електроенергетиката

1960 Posts
125 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Работа на FID (FI) С...
on 01.03.2021, Monday, 19:19:32

No New Posts Сè останато

Самоизработени CNC мaшини, апкани, ласерски гравери, пирографи, машини за заварување, уреди за уредување на домот и градината, итн.

673 Posts
31 Topics

abm_id=4Last post by Devil
in Re: Машина за виткање ар...
on 22.06.2021, Tuesday, 18:04:32

Електронски уреди

No New Posts Бела техника

Карактеристики и сервис на апаратите за домаќинство

826 Posts
60 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Проблем со сушара за...
on 14.12.2020, Monday, 02:42:56

No New Posts Компјутери и галантерија

Карактеристики и сервис на компјутери, компоненти и галантерија

3371 Posts
287 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Dumps
on 05.05.2021, Wednesday, 12:50:57

No New Posts Монитори и ТВ приемници

Карактеристики и сервис на монитори и телевизиски приемници

3693 Posts
268 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: LED TV QUART UHS492 ...
on 21.06.2021, Monday, 01:11:54

No New Posts Аудио опрема

Карактеристики и сервис на аудио опрема

5748 Posts
442 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Проблем со Onkyo HT-...
on 17.04.2021, Saturday, 01:52:07

No New Posts Видео опрема

Карактеристики и сервис на видео опрема

411 Posts
40 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Кинеска Wireless Spy...
on 25.11.2018, Sunday, 21:29:12

No New Posts Мобилни телефони

Карактеристики и сервис на мобилни телефони

1079 Posts
108 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Сателитски 2G и 4G
on 15.02.2021, Monday, 20:39:13

No New Posts Дигитални камери и фото апарати

Карактеристики и сервис на дигиталните камери и фото апарати

44 Posts
7 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Sony Cyber-Shot DSC-...
on 08.06.2021, Tuesday, 01:10:00

No New Posts Сè останато

Карактеристики и сервис на алармни уреди, фискални каси, греалки, клима уреди, фитнес опрема, уреди за уредување на домот и градината, CNC машини, ласерски гравери, бормашини, шрафилици, итн.

250 Posts
29 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: DIY Инкубатор за јај...
on 02.06.2021, Wednesday, 20:27:23

Останато

No New Posts Софтвер

Софтвер користен во електрониката

641 Posts
121 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Unit Measurement Convert...
on 14.04.2020, Tuesday, 16:47:05

No New Posts Електронски компоненти

Карактеристики на електронски компоненти

3052 Posts
188 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Електролитски конден...
on 22.06.2021, Tuesday, 11:21:05

No New Posts Мерна опрема

Се за мерните уреди, опрема и начини на мерење

1775 Posts
142 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Мерач на јачина на м...
on 20.06.2021, Sunday, 10:24:41

No New Posts Кутии

Кутии за електронски уреди

343 Posts
19 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Кутија за алат
on 11.09.2019, Wednesday, 03:40:33

No New Posts Алат

Алат корисен во електрониката

1885 Posts
73 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Гравирки и слични ел...
on 05.05.2021, Wednesday, 00:58:45

No New Posts Моделарство

Се околу електрониката во моделарството

137 Posts
19 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Авио, бродо, авто модели...
on 03.09.2017, Sunday, 23:07:26

No New Posts Сам свој мајстор

Дискусии, предлози, идеи и решенија околу се што би можело да се смета за поправање и/или уредување на домот и градината - неповрзано со електроника

2 Posts
1 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Поправка на ефтина м...
on 09.06.2019, Sunday, 01:04:51

No New Posts Сè останато

Тука можете да дискутирате и прашувате за се останато што не спаѓа или не може да се категоризира во ниедна од останатите категории, но сепак е дел од науката и техниката

3835 Posts
379 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: Уред за собирање на ...
on 12.05.2021, Wednesday, 23:08:40

Стручна литература

No New Posts Книги

Овде ќе најдете интересни книги

579 Posts
264 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Микрокомпјутери (од ...
on 02.06.2021, Wednesday, 02:31:42

No New Posts Списанија

Овде ќе најдете интересни списанија

44 Posts
12 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Списанија за електро...
on 09.06.2019, Sunday, 22:42:18

No New Posts Документи

Карактеристики на делови (datasheets) и слично

228 Posts
64 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Pyramis Product List (21...
on 08.06.2021, Tuesday, 15:45:35

No New Posts Туторијали

Корисни туторијали во врска со електрониката и хардвер

1304 Posts
104 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Како да ги направите...
on 10.05.2020, Sunday, 12:25:38

Општа дискусија

No New Posts Општа дискусија

Се она што е надвор од областа електроника

14519 Posts
343 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Производи купени на ...
on 05.06.2021, Saturday, 23:31:58

No New Posts Забава

Малку забава

7875 Posts
95 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Смешни слики
on 09.06.2021, Wednesday, 01:23:11

No New Posts Претставувања

Информирање за вас и околу вашите знаења односно претставете се тука!

436 Posts
44 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Хелоу
on 20.02.2021, Saturday, 20:48:40

No New Posts Пријателски сајтови и форуми

Сајтови и форуми кои се пријатели на Македонскиот форум за електроника

14 Posts
2 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Која е поентата на о...
on 06.02.2021, Saturday, 22:34:29

Огласи и понуди

No New Posts Купувам

Ако нешто сакате да купите

2394 Posts
465 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Купувам држачи за PCB
on 10.06.2021, Thursday, 10:20:13

No New Posts Продавам

Ако нешто сакате да продадете

3179 Posts
584 Topics

abm_id=1085Last post by MURO
in Re: Распродажба на витро...
on 21.06.2021, Monday, 20:10:47

No New Posts Понуди

Понуди од фирми и поединци

686 Posts
64 Topics

abm_id=4417Last post by avalox7
in Програмибилни логички уп...
on 24.04.2021, Saturday, 19:31:15

Статии

No New Posts Статии

Статиите се теми кој се појавуваат на главната страница на форумот

16 Posts
16 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in 802.11AF, нов Wi-Fi стан...
on 21.06.2016, Tuesday, 11:44:45

Архива

No New Posts Архивирани теми

Теми во кои нема целосна документација за наведените проекти

166 Posts
14 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Теми кои треба да с...
on 26.03.2015, Thursday, 15:45:57

 • No New Posts
 • Redirect Board

Македонски форум за електроника - Info Center

Forum Stats Forum Stats

124484 Posts in 8268 Topics by 2067 Members.
Latest Post: "Re: Машина за виткање ар..." ( 22.06.2021, Tuesday, 18:04:32 )
View the most recent posts on the forum.

Users Online Users Online

27 Guests, 0 Users (3 Spiders)

Most Online Today: 54. Most Online Ever: 314 (15.11.2019, Friday, 14:16:04)