Батка Маки,ако беше така досега ке ја преплавевме и САД и Канада со РА звучни кутии,ама не е така. Биди барем ти реален.Ако Еминенс во Канада го сведе производството на само 40% од она во 2011 г. јасно е колку е часот и во Канада.А,друго - немам лично ама баш никакви информации дека во Канада се јавил МКД бренд.Сепак ако Марјан сака да проба,нека проба,му пожелувам успех.За два месеца одам во Канада па лично ке ги пренесам импресиите,ако ги има дотогаш...
Цитирам:*Што се однесува до бизнис делот и неисплатливоста за извоз тука си Батка во голема заблуда. Ние имаме најефтина работна рака во Европа. А во светот денес е многу важно да ти е производот Маде ин Еуропе.
Најдете ме на Фејсбук па кој сака бујрум нека помине да слушне и да види што правиме. Сеуште сме мали, но ако се земе во обзир дека веќе има наши кутии во 14 земји низ цел свет, па дури и во Боцвана и Кенија, бујрум нека се пофали некој друг со таков успех. Ама нашиот народ е завидлив и секогаш го критикува успехот на другиот. За жал.*
Не сум батка во заблуда,не бери гајле! И ние немаме најефтина работна рака во Европа!!! Тука си грееешка и тоа голема!!! Статистиката кај нас е * сеач на страва* за некои работи,па и за економски параметри како просек на плата,дневници итд.Друго е ако ти Марјан работиш без добивка или на црно. Батка правел рачуници со многу поголеми типови ( и помоќни финансиски) и да беше толку исплатливо (сега гледам дека е Канадска фирмата,а вие работите ЛОН- форма производ) ке се најдеа дузина предприемачи кои не знаат ништо за акустиката,ама имаат слух за бизнис.И,зошто не ја кажеш цената? За вас специјално правеле драјвери!? За која колишина- 100-200 --500 парчиња... Ајде не фантазирајте батки,прво фирмиве кои ги посочуваш се втора или трета класа.За Кенија и Боцвана верувам,ке имате успех.Иначе,за успех да ти кажам дека имам *извезено* во САД опрема за три цркви и три свечени концертни сали.Толку,ама досега не сум го сметал тоа за успех,ниту сум се фалел некаде.Се ла ви ,батки !