Ти бе Маки да не си адвокат на фирмата? Во нивно или твое име прашуваш??? И споменуваш 200-300 драјвери? Па види по која цена се драјвериве кај нив,а Еминенс немале појма. Кој нема појма тука? Па види кој обрт го прави Еминенс, а кој некоја од двеве *надпросечни* фирми.Не е Еминенс луд ,ако оди добро,да отпушти 600 работници во фабриките на американскиот континент! Распрашај се колку чини да наполниш еден контејнер роба и да пратиш за Канада,па ке зборуваме.
Не сум адвокат на фирмата Bold Audio и за прв пат дознав за нив на форумов,али ти одма се постави како џелат на таа фирма и на Marjan Milosevic - те на црно работел,те немале погон у Македонија,те неможеле да извезуваат у Канада..Сигурен си у тоа?? Ево јас не сум сигурен,али кој ти дава за право да ги оцрнуваш,без докази??
Сигурен сум дека 200-300 драјвери се доволни за специјална нарачка од секој произвоџач.Еден драјвер нека е од 200 до 400 евра,према тоа за специјална нарачка треба од 40 до 120 иљади евра.Е сеа што,немогуче е тоа??
За тебе и за мене сигурно,али не за некој друг!
Не сум рекол дека Еминенс немале појма,провери ги претходните мои постови.
Али затоа ти кажа дека BMS и 18Sound биле втора и трета класа фирми! Која смешка!
Па и ти самиот признаваш дека нема нивни драјвер испод 200 евра!Што ти кажува тоа у однос на нивниот квалитет,кога се знае дека Еминенс драјверите се 50-100 долари?Провери кои фирми користат Еминенс драјвери,па спореди ги со фирмите кои користат BMS и 18Sound драјвери,па све ќе ти стане јасно.
Што везе има обртот?Тоа не е мерило за квалитетот на фирмата,ево Форд има многу повеќе обрт од Ферари.Па што?!
Према твојата логика испаѓа дека Форд е поквалитетна фирма од Ферари..
Еден контејнер за Канада кошта многу,свеедно каков квалитет на драјвери ќе ставиш у кутиите,кутиите зафаќаат исти волумен и исто се тешки па до Канада контејнерот ќе кошта исто,према тоа више се исплати да го напуниш контејнерот со квалитетни и скупи кутии со драјвери од првокласни фирми (BMS, 18Sound), а не со ефтини кутии со драјвери од просечни фирми (Биема, Еминенс, МекФарлоу).Ако некој рачунот за исплатливост за извоз го правел за ефтини и просечни кутии со драјвери МекФарлоу или Биема, не е чудно што тој некој си останал на ниво на сервисче/продавниче у некој мал град у Македонија.