Author Topic: Проблем со радиото на двд плеерот...  (Read 2807 times)

Offline alokin

  • Нов член
  • *
  • Posts: 43
  • Gender: Male
Е, осцилоскоп од каде :) ништо, останува да пробам да сменам дел по дел од напојувачката секција (диоди, кондезатори и сл)  ;D
Don't You f.y.r.o.m. ME, Call Me By My Name Say Macedonia

Offline alokin

  • Нов член
  • *
  • Posts: 43
  • Gender: Male
Одг: Проблем со радиото на двд плеерот...
« Reply #16 on 05.12.2013, Thursday, 18:58:34 (Edited 05.12.2013, Thursday, 19:59:46) »
Проблемот со радиото на двд плеерот беше решен со замена на тунерот со друг од Фуего двд плеер. Најверојатно проблемот беше во еден од 2-та интегралци... се друго беше променето (кондезатори и диоди) и проблемот не беше отстранет.
Нема никаков шум сега и си работи над 97mhz фрекфенциите.
Don't You f.y.r.o.m. ME, Call Me By My Name Say Macedonia