Author Topic: CNC Машина  (Read 23698 times)

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 720
Одг: CNC Машина
« Reply #90 on 16.08.2017, Wednesday, 20:25:11 »
Нарачано ми беше од Америка, цената беше 400 евра точно со поштарина, мене ми стигна во Германија, тука не се плаќаат давачки дополнителни како ддв и царина, кога би го нарачал во Македонија би било поскапо :)

Offline DL1BT

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
Одг: CNC Машина
« Reply #91 on 17.08.2017, Thursday, 07:53:27 »
Ако стоката стасува од друга не-ЕУ држава, во Германија се плаќа царина од 19% + данок од 7%. Ова важи и за работи од Америка. Доколку си го купувал од ebay, оваа сума е автоматски калкулирана заедно со цената на производот + патот.

Од ebay ја зеде ?

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 720
Одг: CNC Машина
« Reply #92 on 17.08.2017, Thursday, 21:39:02 »
Не ја порачав од официјалната страна на фирмата

Code: [Select]
http://www.vevor.com/

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 825
Re: CNC Машина
« Reply #93 on 17.09.2019, Tuesday, 20:26:30 »
Експерименти со плав ласер.

Жан

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12383
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: CNC Машина
« Reply #94 on 17.09.2019, Tuesday, 22:28:53 »
Не гледам што е толку чудно кај ова... се сече метал со ласер, зошто е толку чудно ако сече хартија?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 825
Re: CNC Машина
« Reply #95 on 18.09.2019, Wednesday, 18:22:41 »
Ништо не е чудно. Ја прилагодив мојата CNC машина (хардверски и софтверски) да користи ласер.
Жан

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12383
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: CNC Машина
« Reply #96 on 19.09.2019, Thursday, 00:18:22 »
Аааааа, тоа ли бил муабетот :). Значи твое е видеото ;).

Ај, се среќа преправката :). А сега може и како CNC и како ласерски гравер да ја користиш? Се вади ласерскиот модул?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 825
Re: CNC Машина
« Reply #97 on 19.09.2019, Thursday, 21:12:35 »
Значи твое е видеото ;)
Да, мое е. :D


А сега може и како CNC и како ласерски гравер да ја користиш? Се вади ласерскиот модул?
Да, може да се монтира ласер или гравирка.
Жан

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12383
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: CNC Машина
« Reply #98 on 19.09.2019, Thursday, 23:22:56 »
Да, може да се монтира ласер или гравирка.

Е, тоа е топ 8).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."