Малку е двосмислена темава, не знаев каде да ја отворам, дали во Купувам или Продавам, и на крајот се одлучив за купувам бидејќи повеќе сакам да купам отколку да продадам
.
Вака, значи, едниот драјвер (звучник) од слушалките е расипан (најверoјатно изгорен). Автоматски, останувам само со еден, што (се разбира) не ми врши работа
. Така да, се одлучив или да купам друг половен (бидејќи овие слушалки се одамна discontinued од страна на AKG и не се продаваат никакви делови за нив, особено не слушалки), или да го продадам другиот драјвер
. Било која од овие опции би ми одговарала, иако повеќе би сакал да најдам исправен драјвер (без разлика дали е користен многу или не) отколку да го продадам овој (исправниот)
.
Значи, ознаките на драјверот се 425AW, 32ohm-ски драјвер е
. Истиот драјвер се користи во моделите на AKG од K44 до K77
(или некој сличен бил, не знам, така барем читав online, као демек, во некои од другиве модели се користел 425A, а не 425AW, која е разликата, не знам, но ако некој го има и 425A, можно е да се направи некоја спогодба
), исто така се користел во некои модели на Sennheiser, како HD457 (ознаката на дрјаверот е 425C1 на HD457) и моделот DT-235 на Beyer Dynamic (овој го користел моделот 425A). Еве и неколку слики од слушалките и драјверот
.
Околу цената може да се погодиме, не е проблематично, без разлика дали сакате да го купите овој драјвер или сакате да ми продадете некој ваш
.