аха благодарам маки ама ако може малку по детално да ми објасниш за димензиите значи мене ми треба димензии на широчина и должина
Споено мислење: [time]14 Мај 2012, 21:39:18[/time]
и ако може некој да ми даде за овој woofer некоја скретница
Димензиите ги имаш у .pdf фалот што ти го постираше,погледни го цртежот,надворешната ширина на кутијата у милиметри е означена со А, висината е означена со B,дубината со C, а дебелината на иверицата со D. Што не ти е јасно???
У табелите ти се дадени сите димензии у милиметри,а у заградите се у инчи. подобри квалитет на звук имаш со компресиона кутија од 16,1 литар (како за XS-L10S, горната табела и слика),а погласни басови имаш со бас рефлекс кутија од 25,5 литри (како за XS-L12S, долната слика и табела). Појачалото е снажно,па можда подобри избор е бас рефлекс кутија.
Не ти треба посебна скретница,појачалото Kenwood KAC-749 си има уградена скретница,прекидачот Filter стави го на LPF.
Споено мислење: [time]15 Мај 2012, 14:06:36[/time]
Батка фала ти многу за оваа работа што сакаш тоа добиваш од мене само да те прашам како да направам 2,8mH или од каде да најдам инаку ке го приклучам на засилувач за во кола Kenwood 500W
Не ти треба ваква скретница,Кенвудот има уградена активна скретница у него.