дома склопуван, прво поефтино ќе ме фати
За ова баш и не си во право. Обично фирмите даваат попусти на муштерии кои цела конфигурација купиле од кај нив. Ако не му веруваш, провери, купи ги сите компоненти посебно и ќе видиш дека сумата ќе излезе поголема
.
Не ме сваќајте погрешно, не дека сум против купување на home made конфигурација, баш напротив, но сум се уверил дека повеќе се исплати ако се купат компонентите „топтан“
. Ќе видите дека е така
. А и ако се знете со некој од фирмата, може да ви даде додатен попуст на PC-то, па и по дилерски може да добиете, зависи колку ви е добар пријателот
.
А за бандероли и такви работи, никогаш многу не сум му ја мислел (уште на првото PC PII ги скинав по 4 или 5 месеци, не ми текнува
, ми требаше HDD-то за да префрлам податоци од едно PC на друго, тоа беше одамна, тогаш на прсти се броеја луѓето во МК кои имаа режачи, USB flash не ни постоеше тогаш, мисловна именка
). Има едно „глобално“ правило кое важи за овие работи: ако работи три месеци како што треба, без никаков проблем, најверојатно ќе работи и наредни 10 години без проблем
. Е сега, да, има пресметан ризик ако јас синете бандеролата, ама, тоа е тоа, „шизик на ризик“
.