Author Topic: Нарачка на делови и предмети од интернет  (Read 101960 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3062
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Што сакаат нека и прават, само нека функционира како што треба.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12544
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Претпоставувам дека пратките доцнат и не се ажурни поради ковидов. Идат на смени со намален број на вработени по смена и практично, не можат да постигнат како порано... а и времето за чекање е од прилика дупло (наместо 2, 4 месеци), така да, претпоставувам дека ова е главната причина.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline MarkoMK

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 959
 • Gender: Male
Да, сега почетно кога ќе направиш нарачка, од Алиекспрес ти дава 90 дена за испорака.. Порано ми се чини дека беше 60.
Life is too short to remove USB safely ..

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12544
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Да, 60 беше... изгледа и они се свесни за меркиве и зголемиле за еден месец.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 608
 • Gender: Male
Одамна е сменето во 90 дена, можеби има повеќе од 3-4 месеца.


Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6280
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Дали ви се случило да порачате нешто од Кина преку Алиекспрес и продавачот да ја испрати пратката и после 10 дена да му текне да ја повлече пратката без да ве извести и да не одгова на пораки? Мене така ми се случи, па отворив спор за да ми ги вратат парите. Сега сакам да му оставам 1 звезда и да пишам коментар за да знаат и другите купувачи. Како да го направам ова а без да треба да стиснам дека сум ја добил пратката? Бидејки и не сум ја добил. Како што можам да видам прво треба да стиснам дека сум ја добил пратката па дури после да може да ставам рејтинг и да пишам коментар.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3870
 • Gender: Male
Како ја повлекол?

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6280
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Е таков безобразлук немам видено од кинез. Значи му купуваш, он ти праќа на седмиот ден од нарачката. Иначе рокот е 7 дена за да ти прати. Значи тактизира со време. Имаш број за следење и следиш до кај е. И на 12-14 ден (за точно треба да проверам) одеднаш гледаш на сајтот за следење дека пратката е откажана. Му пишам порака на и нема одговор, по два дена пак му пишам и пак игнорира.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3870
 • Gender: Male
Хммм, не дум знаел за ова дека може

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12544
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Покрени dispute, не гледам каде е проблемот.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6280
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Да покренав спор за враќање на средствата ама сакам да ку ставам рејтинг и да му оставам коментар но без да треба да стиснам за стигнат производ кој всушност нема ни да стигне.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12544
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Можно е да се смени состојбата да може да оставиш коментар без притоа да мораш да стинеш дека ти стигнало, но откако ќе ги добиеш парите назад.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."