Author Topic: Нарачка на делови и предмети од интернет  (Read 61438 times)

Offline Mkdsime

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 100
Re: Нарачка на делови и предмети од интернет
« Reply #855 on 02.10.2019, Wednesday, 19:32:03 (Edited 03.10.2019, Thursday, 04:59:00) »
Дали некој има купувано од кина високо амперски грец спој, дали работат без проблем до дадените спецификации? Јас имам еден трансформерски заварувач ~120А ~50VAC, кус спој околу 150А и сакам да го купам грецот од линкот (200А) ќе му ставам и ладилник, вентилаторче па може ќе издржи да пробам да заварувам некој челик со еднонасочни електроди и сл. а и може ќе се најде и како еднонасочно напојување. Некој да не има пробано да направи нешто вакво?
Code: [Select]
https://www.ebay.com/itm/252732635077

Offline NerdOmega

 • Нов член
 • *
 • Posts: 20
Re: Нарачка на делови и предмети од интернет
« Reply #856 on 02.10.2019, Wednesday, 20:15:17 (Edited 03.10.2019, Thursday, 05:05:25) »
иако не сум порачувал нешто такво брза проверка по интернет покажува дека е SODIAL бренд. а на друг листинг има добри коментари.

Code: [Select]
https://www.amazon.co.uk/Bridge-Rectifier-SODIAL-Module-MDQ-200A/dp/B01G6P1RMW


Дури и некој го употребил за тоа што сакаш и ти.

Code: [Select]
https://www.amazon.com/Baomain-Bridge-Rectifier-MDQ-200A-Module/dp/B01JILFZCO


овде има уште неколку позитивни коментари. едина забелешка да не прескокнуваш на ладење и да му ставиш термална паста.

Извести не како ке поминеш со грецот.

Offline Mkdsime

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 100
Супер фала многу  :)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12019
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Јас имам еден трансформерски заварувач ~120А ~50VAC, кус спој околу 150А и сакам да го купам грецот од линкот (200А) ќе му ставам и ладилник, вентилаторче па може ќе издржи да пробам да заварувам некој челик со еднонасочни електроди и сл. а и може ќе се најде и како еднонасочно напојување.

А зошто да го правиш еднонасочен ???. Скоро сите електроди се наменети за еднонасочно, но и наизменично заварување. За џабе ќе го „мачиш“ грецот, нема потреба :).

Чисто како идеја, за некој кој нема никаков апарат за заварување, ниту пак моќен трансформатор, но му се наоѓа вода, голем стаклен сад, алуминиумска фолија и сол ;).Сериозно, би го пробал ова, ама жена ми не ми дава ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 803

Чисто како идеја, за некој кој нема никаков апарат за заварување, ниту пак моќен трансформатор, но му се наоѓа вода, голем стаклен сад, алуминиумска фолија и сол ;).

Освен вода, фолија и сол, можно е и поп да затреба  ;D
Жан

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12019
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Освен вода, фолија и сол, можно е и поп да затреба  ;D

Да, помислив и на тоа ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline KiloVolt

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 742
 • Gender: Male
 • Високонапонски Фанатик
Quote
Сериозно, би го пробал ова, ама жена ми не ми дава ;D.
Ова е едно од оние работи кај што важи: "Не го правете ова дома, правете го кај некој пријател дома." ;D Не мора да те знае жена ти...
А за поп... имам цимер теолошки има запишано, ако му притреба на некој... ;D
Temporary things have a nasty habit of becoming permanent.

High voltage experimenting is like the mafia, once you're in, you ain't getting out!

Never underestimate the power of stupid people in large groups.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3541
 • Gender: Male
Не пеат после кремирање.
Гига, дур е на работа xD