Кога ги држиш во рака имаш осет на цврст сет, е сега не сум ги запнал, ама према димензиите и не се многу да ги запнеш, али за нормална употреба се солидни. Секако се наменети за лаптоп,декстоп, мобилен, тв, така по ситни штрафчиња, па ваљда нема да доволлиш да ти кородира штраф на лаптоп ...
Затоа не сакав да ги нарачам... имам купувано такви Кинески комплети, да бидам искрен, од продавнички „се за едно евро“ во грција, ама не се покажаа како добри
. Многу брзо им се абат bit-чињата
. Пробано со хард дискови и лаптопи. Еднаш или два пати запни и толку е, се изеде bit-чето.
Затоа јас ги има купено овие
.
https://www.ebay.com/itm/182052030462
Многу добро ми се имаат покажано
. Баш вчера ме потсети, си нарачав уште неколку комплети, за во работно куферче, за на работа нека има еден
. А башка што ги отшрафуваат и secure torx, и други типови на secure форми на шрафови, така да, супер ми се имаат најдено
.
Ај, се надевам дека овие твоиве не се такви
. Ај пробај па пиши, баш ме интересира
.
не знам за длабоки штрафови како ќе се покажат( т.е. штрафови вл длабоки дупки), но за сега ми бркаат топ работа.
Е да, за длабоки дупки и не се баш практични
. Имам вакво слично комплетче купено од кај нас, некаде околу 700, 800 денари го платив пред 7, 8 години, Extol мислам дека беше. Bit-чињата добро се покажаа, ама не и за шрафови во длабоки дупки... добро, да бидам искрен, помали се во однос на оние класичните хексагонски жлебови на битчињата како што се на сликата погоре, тие па ептен не влегуваат во помали дупки, така да, во некои дупки, овие со помалите хексагонски жлебови влегуваат, ама не баш во секоја
.
Зависи за која намена ти е сијалицата, за да светнеш е топ, за да осветлиш... Самта цена ти кажува
Па за светење де, за тоа ми треба
. Ако требаше light show да правам со нив, се знае дека немаше да ги нарачувам
.
А инаку, се мислев меѓу таа ти што ја имаш нарачано и оваа јас што ја нарачав. И двете се полнат на USB, ама на таа ти што ја нарача и треба и Micro USB кабле, а толку ги мразам тоа Micro USB каблите
... тоа ептен ми беше deal breaker
. Затоа оваа со директно класично USB A Type на неа ми дојде како „кец на десетка“
. Кај и да имаш класичен женски USB, секаде може да ја полниш
.
Сакав за на точак да ставам, па добив препорака за оваа
https://m.aliexpress.com/item/32812945810.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.450ed60bbENszw
Ја имам видено... не ми се допадна тоа што директно не се полни на USB. Треба да ја вадам батеријата па рачно да ја полнам на полнач
. Само тоа не ми се допадна, инаку, се друго е ОК
.
Затоа и ја нарачав таа која ја нарачав. И таа има делче за монтирање на велосипед, и тоа го нарачав, па ќе видиме
.
Лошо е што нема усб полнач, мора да ја вадиш батеријата, ама не е страшно.
Е за мене тоа е deal breaker. До преку глава ми е „вади, полни, враќај назад“
... половина живот го имам тоа правено со Ni-Cd батерии, немам нерви веќе тоа да го правам. Затоа и сите далечински управувачи дома ги преправив на Li батериички, од оние малине за во PC. До преку глава ми дојде „не фаќаат батериите, акни го далечниското“
. Вака, еднаш во 3, 4 години ќе ја сменам и мирна глава
.
Затоа, сега се што купувам, гледам да има интегриран систем за полнење... немам нерви веќе да вадам батерии
.