@krema: Јас изгледа малку сум претерал
. Не дека сум претерал премногу, ама оние кои јас ги нарачав беа 4.27 USD едно (сега баш проверив), а сега... не знам што се има случено во меѓувреме, некаде пред нова година ги нарачав, стигнаа пред околу месец или два, не ми текнува, ама од тогаш, до сега, цените имаат рипнато повеќе од дупло
.
http://www.ebay.com/itm/222705784816
Не знам
, не ми е јасно што се има случено во меѓувреме, ама ова беше најевтиниот wall scanner со LCD кој успеав да го најдам. Не знам што да кажам... screen shot да направам ако не ми верувате
, 8.54 USD платив за двата
.
Дечки а какво е вашето искуство деловите од Element14 или евентуално Фарнел (ако некој порачал од тамо), мислам дали се оригинални и квалитетни или се некој со лош квалитет /фалшливи / рефус ?
Јас колку што имам читано, различни се искуствата. Не значи дека ако нарачаш од brand name продавница дека ќе добиеш оригинал компоненти. Од моето досегашно искуство, прилино задоволен сум од квалитетот на компонентите кои ги имам нарачано од Кина преку ebay. Не сум нарачувал од друго место, така да, не можам да споредам, ама немам намера да нарачувам од Farnell кога барем дупло поевтини ќе ги начекам на ebay. А за времето на чекање... не ми се брза, ништо не е толку итно
.