Според моето искуство порачките од кина се лотарија, ми се има случувано алат да функционираат одлично и да траат долго време а и некој алат да се распадне при првото користење.
Се сложувам, со тоа што би рекол дека околу 90% од нарачаните работи си функционираат одлично... е сега, да, 10% се ѓубре
.
Мене дискот од линкот ми изгледа како дел од ланец за рачем мотор за сечење дрва (моторна пија за дрва), јас лично не би им верувал на карактеристиките кои ги имаат пишано, не викам дека не се точни но јас сум скептичен дека дискот би останал цел на 10000 13000 вртежи, и не верувам дека некој ги има тестирано карактеристиките и квалитетот на тие дискови.
Како би резбарел дрво со диск од 125мм за рачен циркулар?
За резбарење, не. За сечење, да, верувам дека брка работа. И јас за тоа би го земал, за „цепење гранки
“. Со колега на работа баш правевме муабет за оваа направија, сакавме да нарачаме, ама сеуште не стигнала на листата на работи кои треба да се нарачаат од Кинезиве
.
Не видов дека има сликичка од циркулар а на името од линкот е пишано за шмишајбна и со нејзе би се резбало не со циркулар.
Може да се монтира и на циркулар и на шмишајбна
. Само провери ја димензијата на дупката за монтажа. Шмишајбните и циркуларите кои ги има кај нас имаат доста поголеми дупки во однос на оние кои може да се најдат кај Кинезиве. Се имам така зезнато за адаптер за монтажа на камче од шмишајбна на бормашина, димензиите на дупката за монтажа се многу помали во однос на дупките на камчињата кои може да се најдат кај нас. Не знам по кој стандард се водат, можно е да е прифатен насекаде низ светов, но не и кај нас, очигледно. Дупките на камчињата што се продаваат кај нас мислам дека се 22m, а овие се 15mm или нешто помалку да беа... не ми текнува сега, само знам дека не одговараа
.