Сметката од спраркасе каква ви е денарска или девизна???
Денарска, денарска, не се секирај, прашав јас во Шапркасе, ми рекоа дека автоматски се врши конверзија на парите во девизи по моменталниот курс на банката и се одземаат тие пари од сметката
.
јас денеска направив денарска и девизна сметка за 10тина дена ќе ми стигни картичката
Така и мене ми кажаа, само што не е лошо да се јавиш или да отидеш сам, некогаш забораваат да се јават
.
Девил баш ми е мило што слушам задоволен корисник од некоја ваква Online продавница...бидејќи скоро сите кај нас се жалат.
Па не се премногу оние кои немаат проблем, ама мислам дека проблемот е пред се со картичките и фактот дека се вадени од „локални банки“, банки кои се останати уште од времето на социјализмот и кај нас се релативно познати, но не и на светско ниво. На пример, Шпаркасе е банка со традиција на светско ниво, мислам дека ако повеќето картички се извадени од вакви банки, мислам дека и луѓето помалку проблеми ќе имаат бидејќи продавачите, а и сајтовите, веднаш ќе знаат дека станува збор за светски позната банка (едно е да видите картичка извадена од Комерцијална банка, која е позната само на Балканов, а друго е да видите од некоја која има традиција век и нешто, не е исто
).
тоа јасно,ама има проблем што кај нас нема ниеден квалитетен кондензатор све е кинеско.
Јас најчесто користам вадени од стари уреди, не сум купил кондензатор, не знам од кога
. А во стари уреди, ехеееее, може да се начекаат ROE, WIMA, Iskra, Siemens, Philips, Rubycon, Nichicon, не се некои спеацијални Hi-End кондензатори, но одлични се
.