Author Topic: Продавам вишок...  (Read 58868 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #210 on 03.02.2019, Sunday, 18:53:46 »
ОК, пиши ми ПП кога ќе решиш...  ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline tanatos

 • Нов член
 • *
 • Posts: 31
 • Gender: Male
 • Menace
Re: Продавам вишок...
« Reply #211 on 03.02.2019, Sunday, 21:32:11 »
Ок

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #212 on 04.02.2019, Monday, 13:58:08 (Edited 17.06.2020, Wednesday, 18:58:45) »
157. *ПРОДАДЕНО*Tektronix осцилоскоп D11 со следните модули: 5A18N, 5A21N, 5B10N. Бидејќи имам други осцилоскопи, овој откако ми го донесоа не сум го пуштил ни еднаш и само ми зафаќа место, па мора да си оди... ;) Состојба како на сликите, исправен е но приказот е извртен, е сега, дали е до некој модул, дали јас не знам да го подесам, стварно појма немам, а немам ниту желба ниту време да си играм со тоа, го оставам на идниот сопственик.
*ЕДИТ* Осцилоскопот е среден и потполно исправен, види подоле...  :)
Ако некој го сака нека ме контактира, ако не жал/не жал, ама ќе мора да го расходувам за да ослободам место...
Иначе само осцилоскопот оди, без сонди.
Цена 5500ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline DL1BT

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
Re: Продавам вишок...
« Reply #213 on 04.02.2019, Monday, 18:30:28 »
Ги имаш смешано вертикалниот засилувач со временската база :-) Во најдесата „фиока“ треба да стои модулот за временска база :)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #214 on 04.02.2019, Monday, 19:45:45 »
Аха, благодарам, не го знаев ова, мислев дека сите слотови се исти... ;) :D
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline DL1BT

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
Re: Продавам вишок...
« Reply #215 on 04.02.2019, Monday, 21:05:36 »
Овој е од 5000 серијата на тектроникс, помалото братче на 7000 серијата, доколку има 3 слота - десниот е секогаш за модул поврзан со временска база (или попозната како хоризонтална дефлекција). Доколку има 4 слота - левите два се за вертикална дефлекција, десните два за хоризонтална :-)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #216 on 06.02.2019, Wednesday, 12:55:38 »
И еве го нашиот пациент потполно здрав и прав... ;)
Благодарност уште еднаш до DL1BT... ;)

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #217 on 05.08.2019, Monday, 16:28:35 (Edited 17.06.2020, Wednesday, 18:59:01) »
158. Термостати за парно SALUS PC11, нови некористени во кутија, повеќе парчиња.
Цена 1000ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #218 on 08.08.2019, Thursday, 10:39:55 (Edited 17.06.2020, Wednesday, 18:59:11) »
159. INTERNATIONAL ENCYCLOPEDIA OF ROBOTICS, комплет од три книги, голем формат, тврди корици, во беспрекорна состојба.
Цена 2500ден.People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #219 on 16.09.2019, Monday, 14:22:08 (Edited 17.06.2020, Wednesday, 18:59:22) »
160. -ХИТНО- мини системче, прв газда, без звучници, не е уклучено со години, но складирано е како исправно, ако му треба на некој нека доаѓа побрзо и нека го зема, пред жена ми да го исфрли заедно сосе мене... :P
Само Скопје, не праќам по пошта.
Цена: колку дадеш, нешто симболично колку да не е џабе


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #220 on 22.09.2019, Sunday, 13:23:10 (Edited 21.09.2020, Monday, 10:53:58) »
161. *ПРОДАДЕНО*Аналоген тјунер Bang&Olufsen Beomaster 5000, колекционерски vintage примерок од 60/70-те години, потполно исправен, има одличен прием и селективност на станиците, подобар од повеќето модерни тјунери. Скалата после 50 и кусур години е сеуште прецизна до поделок :).
Цена по договор.


162. *ПРОДАДЕНО*Лампашко радио RR520, одлично сочувано, од прв газда, комплетно со сите делови.
Цена преку ПП.

163. *ПРОДАДЕНО*Vintage радио INTEL 2002, меѓу првите со германиумски транзистори, одлично сочувано, исправно, без звучници.
Цена преку ПП.


164. *ПРОДАДЕНО*Vintage радио SAVICA, транзисторско, сочувано и исправно.
Цена преку ПП.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #221 on 01.03.2020, Sunday, 15:22:33 (Edited 17.06.2020, Wednesday, 19:00:36) »
165. Минијатурна вага од 0 до 5 грама за мерење и подесување на газната сила на грамофонска игла (tracking force), нова во кутија, комплет со футрола, батерии и тег за калибрација. Подарок две мини либели за нивелирање на рачката и грамофонот.
Цена 600ден.166. Два мрежни LED волтметри и еден волт-амперметар, му останаа на муштерија после комплетирање на еден проект па ги дава по набавна цена - сите три за 400ден.

167. Блутут звучник, нов некористен во кутија.
Цена 300ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #222 on 16.03.2020, Monday, 16:11:13 (Edited 17.06.2020, Wednesday, 19:01:17) »
168. Компјутерски звучници, потполно исправни, тие лево 100ден., десно 150ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #223 on 30.03.2020, Monday, 17:21:38 (Edited 13.08.2020, Thursday, 23:42:58) »
169. *ПРОДАДЕНО*Power Bank до 12000mAh (така пишува :D), комплет со кабелче, без батериите, цена 150ден.
По договор може и со батерии.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок...
« Reply #224 on 17.06.2020, Wednesday, 19:06:32 »
170. Термометри до 120°С.
Цена 50ден.

 
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio