Author Topic: Термопрекинувач за вентилаторот кај Југо  (Read 604 times)

Offline batka

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9429
Предпладнево се занимавав со *термо-електроника* кај Југо ( на мојот комшија).Проблем беше што подолго време ,поради немарност,вентилаторот за ладење беше врзан директно на бравата и вртеше постојано,Решивме да го направиме *еднаш за секогаш* и ја најдов оваа шема,која се покажа одлично.Двобојната лед е добра работа и покажува кога е вклучен/исклучен вентилаторот.Термо-прекинувачот е оригинал за Југо и не треба да се чепка,а добра опција е и прекинувачот за рачно вклучување (значи да врти постојано или барем продолжено!) на вентилаторот.Совет - ставете се во пластична кутија,а плочката е реализирана на оние стари универзални плочки по ОТП ;D