работата ми беше да го земе некој да не го фрлам во канта затоа можеби некој па ке сака за делови а за пари и не сум ни размислувал да тражам. ае позз
Понуди го тука, можеби ќе се најде некој кој ќе сака да го земе (ако ти не сакаш да го расклопуваш)
.
http://elektronika-mk.net/index.php?topic=4710.0
хахаха абе фрлај што те гледам смешен, или евентуално ако можеш нешто да искористиш (некој кондензатор или отпорник ма да не се исплати да одлемуваш кога цената е само 1-2 денари по дел на ново а на старо )...
Не одлемуваме и размонтируваме уреди (барем зборувам лично за мене) само поради цената на деловите. Доста често се случува во определен момент, на пример ноќе, да ми треба некој дел (конкретно некое отпорниче или кондензаторче) а да јго немам само поради тоа што немам доволно резервни делови. Овие работи се евтини, но навистина не ми се чека до наредниот ден дур да отворат продавниците па да одам да купам нови
. Плус, често се случува (во скоро 90% од случаите) старите делови да се подобри и поквалитетни од новите, особено електролитските кондензатори и пластичните кондензатори (во продавнциве нема Rubycon или ROE кондензатори уште одамна), така да, подобро е да ги чува старите и квалитетни делови одколку да ги фрлам
.
Извинете за off-topic.