Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
13.01.2025, Monday, 10:46:17
Home
Help
Search
Contact
Login
Register
Македонски форум за електроника
»
Електронски уреди
»
Бела техника
»
Проблем со Kenwood/Kenmore 30 610 f машина за перење.
Print
Pages: [
1
]
Go Down
Author
Topic: Проблем со Kenwood/Kenmore 30 610 f машина за перење. (Read 2589 times)
Nenaspan
Нов член
«
Opened
on 01.08.2011, Monday, 01:35:48 »
Се работи за машина за перење ама од оние мини малите што се. Машинава е дигитална и релативно нова ама од пред некој ден не се отвора и дава на дисплеј FC тоа е некој си ерор најдов на нет за еророт дека е некој проблем помеѓу плочите или сл.
Е сега прашањето ми е како да ја отворам дали има некој начин за механичко отварање бидеќи веќе 2 дена стојат алиштата внатре
Поздрав
ZareBt
Стручњак
Одг: Проблем со Kenwood/Kenmore 30 610 f машина за перење.
«
Reply #1
on 01.08.2011, Monday, 02:24:28 »
Најубо ти е ако ти е под гаранција да си ја однесиш тие ќе ти ја отворат.
Оти ако ја отвориш ти, па после пак да ти се расипи не дај боже нема да ти ја признат гаранцијата!!
Најдобра струка--> ЕЛЕКТРО!
Nenaspan
Нов член
«
Reply #2
on 01.08.2011, Monday, 02:34:14 »
фала но одговорот но мислев да не има некое скриено копче / механизам и сл за вакви случаеви како на пример што можи секој ЦД-ром да се отвори со игла
Bojan
Топ Експерт
«
Reply #3
on 01.08.2011, Monday, 07:42:41 »
има измислено неколку работи за отварање, некои од тие се: штрафцигери, хебла, брусалка и се друго што можеш друго да замислиш...такво нешто што бараш непостои....
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)
didy
Стручњак
«
Reply #4
on 01.08.2011, Monday, 10:31:39 »
Кај постарите југословенски модели има рачка од долната страна така да може и рачно да се отвори вратата, кај нишките модели мислам, сум заборавил, дали оваа машина има раче на вратата за отварање, или со копче се притиска за да се отвори, поточно дали бравата е механичка или со реле?
а дали си ја исклучол од утикачот? бидејчи додека работи ако е со ПТЦ отпорник додека е под напон тој е загреан и го блокира механизмот за отварање, ова е случај кај механичка брава.
во ској случај навали ја и погледни од долна страна што ќе видиш, па напиши што бидна
Nenaspan
Нов член
«
Reply #5
on 01.08.2011, Monday, 12:51:41 »
дигитална е нема рачка такви работи има копче клуч и стегаш таму на него и по 2 мин се отвора така некако беше.
знам за хебла страфцигер ама не ми беше целта да ја уништам
туку барам начин да ја отворам на легален начин.
ми рекоа дека со конец околу вратата да се врти и сл можело имало некои запци и треба да ги фатам нив но не успеав ама и не беа сигурни тие што ми кажуваа дали истото функционира и на овие.
се пробав и ја исклучив и чекав ја оставив исклучена подолго време и филтерот го испуштив се ама пак ништо
поздрав
bicikle
Топ Експерт
«
Reply #6
on 01.08.2011, Monday, 13:07:52 »
пробај исклучија од струја, почекај 5 минути. барем мене така ми успевало многупати.
Nenaspan
Нов член
«
Reply #7
on 01.08.2011, Monday, 13:21:24 »
Quote from: bicikle on 01.08.2011, Monday, 13:07:52
пробај исклучија од струја, почекај 5 минути. барем мене така ми успевало многупати.
пробано е и тоа не само 5 мин и 12 часа ама најверојатно има некој проблем во кабите или плочите барем така најдов на нет за еророт што го дава
bicikle
Топ Експерт
«
Reply #8
on 01.08.2011, Monday, 14:05:05 »
гм... да не е некој механички проблем, колку што знам на вратата има реле, кога има во релето струја заглавена е, ако ја извадиш од штекер од кај че најт струја,,...
види ако се отштрафува, ако има некаде пристап па да ја отвориш одвантре...
Djpes
Ентузијаст
«
Reply #9
on 01.08.2011, Monday, 15:19:06 »
мене така ми се случи пред некојден ама имаше вода внатре и не се отвораше никако пуштија пај нека ја исфрли водата и ке се отвори сама без хебла водата треба да ја исфрли и ке отвори без гајле
Print
Pages: [
1
]
Go Up
Македонски форум за електроника
»
Електронски уреди
»
Бела техника
»