го разгледував подолго време 100w-ниот hi-fi засилувач од емитер ама имав некој проблеми и подолго време не ми вратија на пораката па се решив да го направам 150w-ниот мосфет засилувач од емитер па сакам ваше мислење за него.
http://www.emiter.com.mk/poveke.php?napis_id=799
Станува збор за квалитетен засилувач базиран на излезните транзистори IRF640/IRF9640 со излезна RMS моќност од 100W/8Ω, односно 150W/4Ω.Се напојува со 55v симетричен напон и има изобличување 0,01% при 1kHz, влезната чуствителност му е 47кило ома а чуствителноста е 835mVrms(2,35Vpp).
па поискусните електроничари во оваа област што би ми предложиле, да почнувам ли со работа ?
Ako јас се прашувам не би ти го препорачал тој МОСФЕТ засилувач од ЕМИТЕР, бидејќи со тој напон на напојување е многу нестабилен, односно прегорува. Единствен напон на кој работи колку толку,... ако имаш среќа е Us=+/-30....+/-35Vdc !
А не прашуваш колку се скапи ovie 2sk/2sj ?!!
Споено мислење: [time]27 Јули 2011, 05:57:25[/time]
Инаку
MartinSK јас би ти го препорачал да го изработш овој МОСФЕТ засилувач со IRFP240/IRFP9240.
Засилувачот е супер и многу ќе ми бидеш благодарен!!
Па кога си решил да изработиш квалитетен MOSFET засилувач и да не фрлиш пари џабе в' бунар - израбти го овој!!
Ако случајно наидеш на проблем при изработката, ти само јави се,...веднаш ќе го решиме!!
Поздrав и јави се после изработката!
П.С.
Имам уште еден предлог на одличен засиувач:
Адио засилувач 'Моќност=250W' (Најди го во темата
засилувачи!)