Точно,ама имам некои сега(но нејм!) за кои некој што земале тврдат дека оди и програмирањето.
Не се секавам која марка и модел се ,ама ке видам и ке пишам.
Е тоа не е лошо да се знае
. Бидејќи јас имам купено два различни до сега и едниот не функционира со програматор (софтверот не го дава како валиден порт, едноставно не сака да го прифати), а другиот функционира, ама па не функционира за IR транзфер на податои :S. Не знам зошто, ама едниот го користам за една намена, другиот за друга... хаварија :S.
Затоа најдобро е ако можете да најдете од некаде PCI картица со два сериски и еден паралелен порт на неа
. Има во Loging баш таква, а на други места не сум нашол, баш го вртев Скопјево пред едно два или три месеци барајќи, во сите компјутерски продавници има само USB конвертори или имаат PCI картици, ама само со два (или еден) COM порта и само со еден LPT порт, така да, треба две да купам за да може да имам два сериски и еден паралелен порт :S, што не ми беше поентата :S. Пoентата е што е можно помал број на PCI слотови да имаш искористено, а таа што е картицата во Loging е изгор скапа, околу 1500 денари :S, и не ми се фрлаа толку пари само за да имам на една PCI картица два сериски и еден паралелен порт :S.
Ако некој знае на кое место можам да најдам евтина PCI картица со два COM и еден LPT порт на неа, која е поевтина од таа во Loging, нека пише
.