Хмммммм, ај ако случајно начекам нешто на net ќе пишам, да не „лутаат“ и други барајќи спецификации за ова чудо .
Eве што најдов за изолациксиот засилувач.
Инаку, заборавив да напоменам дека е изваден од стар кардиограм, така да најверојатно немал некоја аудио примена.
The model 273K from Analog Devices is a unity gain amplifier which provides isolation between input and output and has a high common mode rejection ratio of 115dB at 60Hz. Since it has a bandwidth from DC to 2KHz, it does not interfere with any of the frequency components present in the signal as does a 50Hz filter, but it does improve the signal to noise ratio. Moreover, with older monitors which do not have isolated inputs, it eliminates any earth-borne interference and also provides added patient protection from earth leaked currents. The patient's leads are connected to the isolation amplifier and the output of the isolation amplifier is taken to the electrocardiograph monitor, with the connection between the isolator and monitor as short as possible.
Ја имаше и сликава во .pdf фајлот што го симнав.
Точно што значи ова што го прочитав, навистина не знам, освен дека овој изолациски засилувач може да се користи во медицински цели. Ако некој свати нешто повеќе од текстов, слободно нека пише
.
Споено мислење: 17.05.2010, Monday, 19:40:25
еве нешто ако ти користи
http://heart.bmj.com/content/39/8/907.full.pdf
Знам, од тој .pdf фајл е всушност текстот што е цитиран
. Ме интересираше некој нешто да не „сконта“ од текстот, зашто јас многу баш и не сватив, освен дека може да се користи во медицински цели.