Quote from: SKOLS on 23.03.2011, Wednesday, 21:28:46Quote from: Malecko on 23.03.2011, Wednesday, 21:25:33Него што сум правел до сега во центар ихаааа,со другари од клас,во една продавница за телевизори-ЛЦД,имаше едно 30 комада,и пуштам колото и оп едно 15-20 ојдоа ахахаахахаха прави ти улдруми,прави!! ::)Само немој некој да те фател,како на семафорине што те фаќаат Па тоа е,гледам да не ме фатат ,тоа со „тактика“ се прави хаха .Море да го имаш и ти ќе правиш,нема да ти здосади никогаш !
Quote from: Malecko on 23.03.2011, Wednesday, 21:25:33Него што сум правел до сега во центар ихаааа,со другари од клас,во една продавница за телевизори-ЛЦД,имаше едно 30 комада,и пуштам колото и оп едно 15-20 ојдоа ахахаахахаха прави ти улдруми,прави!! ::)Само немој некој да те фател,како на семафорине што те фаќаат
Него што сум правел до сега во центар ихаааа,со другари од клас,во една продавница за телевизори-ЛЦД,имаше едно 30 комада,и пуштам колото и оп едно 15-20 ојдоа ахахаахахаха
Quote from: Malecko on 23.03.2011, Wednesday, 21:31:42Quote from: SKOLS on 23.03.2011, Wednesday, 21:28:46Quote from: Malecko on 23.03.2011, Wednesday, 21:25:33Него што сум правел до сега во центар ихаааа,со другари од клас,во една продавница за телевизори-ЛЦД,имаше едно 30 комада,и пуштам колото и оп едно 15-20 ојдоа ахахаахахаха прави ти улдруми,прави!! ::)Само немој некој да те фател,како на семафорине што те фаќаат Па тоа е,гледам да не ме фатат ,тоа со „тактика“ се прави хаха .Море да го имаш и ти ќе правиш,нема да ти здосади никогаш ! па ќе видиш во лето,надвор ќе ги начекам комшиите(дека со ТВ-та одат надвор) има на сите да им ги исклучам. Или да се падне Европско првенство во фудбал,има р'шум да направам тоа телевизорите.
не се исплати да печатиш плочка за ваков проект со 5 елементи
Е ова е добро,да се стави во маска од некој телефон пример нокиа 3310,и застани пред телевизорот,божем нешто шкрабаш на телефонот и оп се изгаси телевизорот
епа колега ако можеш направи ама да биде најминујатурно, иначе и јас внимавам на естетика и таа може да се постигне на високо ниво и со перформирана плочка
@Малечко, што било тоа со семафорите бе?
малечко кажи ми емитер, база и колектор на транзисторов се со ист распоред како на шемата ?
Аааа извини колега,не сум видел,дека со тоа споено мислење,не дава во непрочитани мислење.Ок кога транзисторот го гледаш од напред,по редослед 1,2,3 оди Емитер Колектор База или скратено ECB
Да али тоа е изгледа со тој другиот тип на транзистори,плус ова е само пример како да ти изгледа тивибиганот .Друга работа,јас го имам изработено со транзистори 2SD1292 како што му кажав и на Мартин,и работи со тој редослед на транзисторите,ЕСВ