ППК се прави за нешто посложено, за вакви едноставни шеми универзална плочка е подобро и побрзо решение
сепак полесно е овој проект да се направи на плочка со дупчиња, и плус е помала и повеќе можеш да ги збиеш елементите отколку на оваа големава, и ако веќе правиш ппк си можел да направиш во смд верзија што би било мн помало и поинтересно
епа тоа е фората да е мало и никој да не го види хх иначе транзисторите се по 35 денари во логинг :S
мене ми фали уште кристал и една ИР диода, го наместив на перформирана плочка и уште да го залемам, сум го напраил најминијатурно што може
Quote from: MartinSk on 23.03.2011, Wednesday, 21:22:05мене ми фали уште кристал и една ИР диода, го наместив на перформирана плочка и уште да го залемам, сум го напраил најминијатурно што може Па фала богу дека ќе го направиш минијатурно ,не сега ќе се мачиш плочки ова она,и на крај ќе излезе пет пати поголемо...Него што сум правел до сега во центар ихаааа,со другари од клас,во една продавница за телевизори-ЛЦД,имаше едно 30 комада,и пуштам колото и оп едно 15-20 ојдоа ахахаахахаха
Него што сум правел до сега во центар ихаааа,со другари од клас,во една продавница за телевизори-ЛЦД,имаше едно 30 комада,и пуштам колото и оп едно 15-20 ојдоа ахахаахахаха
Quote from: Malecko on 23.03.2011, Wednesday, 21:25:33Него што сум правел до сега во центар ихаааа,со другари од клас,во една продавница за телевизори-ЛЦД,имаше едно 30 комада,и пуштам колото и оп едно 15-20 ојдоа ахахаахахаха прави ти улдруми,прави!! ::)Само немој некој да те фател,како на семафорине што те фаќаат
побарај на интернет ке видиш какви идеи имаат лугево со ова...едни ги шијат диодите на маица некој постара, други на капа, имаше едни на слушалки од телефон и по 1диода на секоја и се шетаат а тастерот им е во џеб и никој нема да може да ги фати ххх
не се исплати да печатиш плочка за ваков проект со 5 елементи