значи со какви не глупости треба да се замараме
срамота
како не се најде некој од владава да се позанимава малку со ова
Е ајде де :S, цел нормален свет си пазарува евтини работи од e-bay, само ние мораме да се замараме со секакви глупости за да можеме да нарачаме од таму, навистина срамота. Искрено, дури пред некое време почнав да рзгледувам некои работи на e-bay и да ги гледам цените, некои од цените се навистина евтини, дури и со shipping барем дупло поевтино излегуват одколку тука да ги купам, особено некои работи поврзани со електроника. Ај што се поевтини во странство овие делови, него и стандардот им е повисок. Сега јасно ми е зошто сите странски хобисти без проблем имаат еден тон опрема и и ги имаат најновите компоненти, зошто се џабе кај нив, а кај нас не можеш да најдеш еден ATMEGA контролер... извинете вака, ама ние сме ш**акот на светот
.
пробав да се регистрирам на pay pal денеска со картичка од прокеедит банка и ми напиша дека картичката е од држава која не е поддржана од pay pal.
Денес или утре ќе пробам да се регистрирам со кредитна картичка од тутунска или шпаркасе и плус ќе им спомнам во банките дека ја вадам кредитнава само за online shopping. Значи ќе им го нагласам тоа и ќе видам што ќе ми кажат, ако некој од нив спомне дека веќе не може со нивните кредитни картички да се купува online и да се врзе со paypal сметка, ќе прашам преку која банка можам да го направам тоа. Ако ми кажат која, веднаш ќе пишам, да знаат и останатите, па „на сигурно“ да си извадат кредитни од „таа и таа“ банка
.