Author Topic: Плаќање и можности за плаќање на интернет страници  (Read 36080 times)

stefanjanevski

• Guest
може да се каже :D

Offline GigaWatt

• Администратор
  • Топ Експерт
  • Не фалширам
Од нова година ќе направат една чистка, па сите што користат лажни податоци, како например јас дека сум словенец, ќе ги избришат, па после ќе праиме промет кај ГАЦ и останатите.

Од каде оваа информација?
"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Devil

• Администратор
  • Топ Експерт
    • Македонски форум за електроника
пак ќе се најде некој начин :)
ако за друго не не бива, барем за дупки наоѓање во системи не бива (мислам на мекедонците (немој да ја сватите погршно пораката))
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline GigaWatt

• Администратор
  • Топ Експерт
  • Не фалширам
ако за друго не не бива, барем за дупки наоѓање во системи не бива (мислам на мекедонците (немој да ја сватите погршно пораката))

Нема што погрешно да се свати, такви сме ;D. Кај нас ќе се донесе некој закон и прво гледаме кои му се дупките и пропустите за да не го почитуваме ;D, Германците прово гледаат како да го почитуваат, машини се они ;), ама не би сакал да бидам Германец ;D.
"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Zdravkovski

• Експерт
  • elektricar
    • најдобриот електричар во Велес
Одг: Како може да се порача од EBAY во Македонија !
« Reply #124 on 17.12.2011, Saturday, 15:03:57 (Edited 17.12.2011, Saturday, 15:05:51) »
а па другите да не се поарни? секаде е така само кај нив казните се многу ригорозни и неможат толку лесно да најдат некоја врска бидејќи се поголеми земји(со повеќе жители над 80 милиони во Германија) а не како нас со 2 милиони секој со секого се знае.
пр. ако на некого му пишат казна за пребрзо возење одма бара некој да ја скине казната и најчесто успева :D

Offline Devil

• Администратор
  • Топ Експерт
Одг: Како може да се порача од EBAY во Македонија !
« Reply #125 on 14.01.2012, Saturday, 20:30:25 (Edited 28.11.2012, Wednesday, 20:05:07) »
кога веќе стана јавен багот на пеј пел
дали видовте дека и наши картички може да се примат, значи ова беше тешко криена тајна али некој ја издаде на јавноста очекување е дека за 1-2 месеци ќе го решат и тој баг :)
1.My Account -> Withdraw -> Withdraw fund to your card
2. Add Card (внесете ги вашите податоци) -> притиснете Add Card
 3. My Account -> кај Notifications -> кликни на Confirm credit/debit card
 Сега треба да се изврши транскакција и ке ви одбие пари од вашата картичка.
 4. Му Account -> исто кај Notifications -> кликни на Confirm/Enter Code.
 Кодот ке ви стигне преку порака, или ако имате онлајн сметка за проверување.
 5. Внесете го 4-цифрениот број и готово!

stefanjanevski

• Guest
Ќе се наоѓа секогаш по нешто колку да можеме да нарачаме, сега за сега кај мене добро, додека не го укинат тоа преку Словенија, после ке купуваме по нашине продавници. Не сум пробал со тоа BillMeLater новиот метод за плаќање. Ај ако некој знае нешто нека пише.

Offline Devil

• Администратор
  • Топ Експерт
тоа е поврзано со пеј пел, ако сакаш да го користиш треба да имаш на  пеј пел верификуван акаунт
јас кога порачувам прашувам дали примаат монибукерс тоа работи легално кај нас
ама се престроги за ситница може да те скинат

stefanjanevski

• Guest
Се гледа дека ние сме тотално изолирани од цивилизацијана, толку сме уназадени што за еден акаунт да отвориш ти бараат милион информации :)

Offline GigaWatt

• Администратор
  • Топ Експерт
  • Не фалширам
кога веќе стана јавен багот на пеј пел
дали видовте дека и наши картички може да се примат, значи ова беше тешко криена тајна али некој ја издаде на јавноста очекување е дека за 1-2 месеци ќе го решат и тој баг :)

Не ми е јасно, сега и наши картички се примаат? Нели не сакаше да се верифицираат нашите картички?

Offline Devil

• Администратор
  • Топ Експерт
се примаат ама ова е баг во скриптата на пејпел, со овај баг да се примаат
ама инаку не се примаат, ако одиш на легален начин сеуште сме блокирани, со ова можеш да се конектираш, ама откако стана јавно мислам дека ќе го закрпат за брзо време

Offline Bojan

• Топ Експерт
  • Turn it ON and keep it ON
јас летоска си вадам картица од америка и си уживам после тоа :)
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline GigaWatt

• Администратор
  • Топ Експерт
  • Не фалширам
јас летоска си вадам картица од америка и си уживам после тоа :)

Барем година дена ;D.

Offline Devil

• Администратор
  • Топ Експерт
абе еднаш ти извади картичка и верификувај го акаунтот :)
после лесно правиме хаха

stefanjanevski

• Guest
Јас одамна го имам направено акаунтот на paypal па не знам тоа кога ќе ми истече картичката што треба да сменам таму? Сеуште не е помината важноста на картичката, ама за 3 - 4 месеци ќе заврши.