како што кажува насловот се работи за проверен функционален Subwoofer за за по дома а богами и за по журка ,(фотките се од мојот примерок ) .надворешните димензии на кутијата се . Висина 102 см, ширина 37 см , длабочина на горна плоча 41 см, длабочина на долна плоча 53 см . Другото го имате на скенираниот цртеж на кој е објаснет пресекот(не баш по пропис за техничко цртање но ќе разберете). може да се употребат разни типови на басови (тврди со мал од на мембрана ) и меки како што го употребувам јас со US Blaster бас . Ако некој се одлучи да го прави нека внимава на површината на комората зад басот и на отворот кој зависи од ефективната површина на мембраната на употребениот бас. Значи немора стриктно да се придржувате до димензиите(сепак тл кутија е за експеримент ).Ќе го штелувате со додавање или одземање на материјал за дампирање .само да додадам дека сум многу задоволен од звукот веќе 5,6 години и со сите басови 12 инчи што сум ги пробал (со мало штелување на дампирањето и отворот )супер работи , се разбира со соодветен здрав набилдан засилувач