Мое мислење е дека поубав и поактивен ќе биде форумот доколку сите членови ги почитуваат правилата и нивните post-ови им се читко и исправно напишани. На пример, средување на слики, правилно користење на буквите ш, ч, ж, ќ, ѓ (сепак, живееме во Македонија, редно е да научиме како се користат, ако веќе се пишува на крилица на форумот, редно е правилно да се користи кириличната поддрршка), правилно post-рање на слики, средување на post-овите (подесување на ширинта на сликата, да не излегува од рамките на GUI-то на скриптата, подесување на текстот, итн.). Верувајте, многу попрегледни се post-вите доколку се напишани на овој начин, се е веднаш видливо и може да се најде, место да се бара низ целиот post, каде е текстот, каде е сликата, каде е линкот (некои членови ги оставаат линковите во склоп на текстот, па многу е тешко да се забележи кој дел од post-от е текст, а кој е линк, често се случува да се збунам, а да не зборувам за фактот дека екстерни линкови задолжително се кодираат).
Како што реков, ова е мое мислење, инаку скриптата каква што е, мене барем воопшто не ми пречи, баш мислам дека е добра и практична
, барем за мене
. Ми требаше малку време додека се навикнам (обично сум член на форуми со phpBB скрипти, па поради тоа треба малку да се навикнете на крисничкиот интерфејс на SMF скриптава, но по некое време, се навикнувате, не е проблематично
).
Споено мислење: [time]07 Март 2011, 16:25:39[/time]
Јас сум ЗА,но мислам дека треба тоа или да се тргне или пак да се обнови.Односно да се постави нова тема,дека тие на Борче се стари теми.
Тоа дека треба да се обноват точно е, но во моментов, не е можно :S.