bidejki nema muzej za elektronika vo Makedonija ja prodavam mojata zbirka neobicni i retki elektronski cevki od razni oblasti za radar zvuk,predavatelni,radia,ispravuvacki,tv,mokni,vidikoni,plumbikoni,znaci site od mojata zbirka ,poradi opravdani pricini,nemanje vreme za bavenje so konstrukcii,i treba da preminat vo pravi race tamu kaj se potrebni,znaci ima mnogu preku 1000,novi upotrebuvani,ke rasprodavam i drugi delovi od mojata zbirka koja e prilicno golema,prasajte sto vi treba i za cena moze da se dogovorime,odgovaram na sekoe prasanje,imam novi ECL82 za zasiluvaci,i davaci od kratki do UHF,retki, a i poveke vidovi tranzistori so upotrebna i istoriska vrednost,znaci zanimlivo za zbirki pravenje na razni uredi itn.elektronskite lambi se poveke zazemaat mesto vo kolekciite na elektronicarite vo svetot i stanuvaat predmeti i so muzejska vrednost.Site raboti sto gi imame ne se nasi nie plakame da gi cuvame dodeka ne dojde sledniot da gi cuva za slednite generacii,koi od toa i ke se ucat,kako nekogas izgledale rabotite.