Author Topic: 30W VHF FM засилувач  (Read 1192 times)

Offline ShAdOw

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 880
 • Gender: Male
30W VHF FM засилувач
« Opened on 13.01.2011, Thursday, 12:00:31 »
VHF FM засилувач со BLY89.Извор:
Code: [Select]
http://www.diy-electronic-projects.com/p81-Linear-FM-30Watt

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
Одг: 30W VHF FM засилувач
« Reply #1 on 13.01.2011, Thursday, 12:07:16 (Edited 13.01.2011, Thursday, 12:09:24) »
Колеги дали може ова да се користи како појачало за обичен FM предавател ? Ако може каде би се поврзало :D
 И секако колку пари би ме фатило ова да го направам , бидејќи ми изгледа интересно :D ?

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3777
 • Gender: Male
Одг: 30W VHF FM засилувач
« Reply #2 on 13.01.2011, Thursday, 12:11:40 »
на рф ин се поврзува, па трафо ако имаш повеќе од 1000 не би требало

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5296
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Одг: 30W VHF FM засилувач
« Reply #3 on 13.01.2011, Thursday, 12:43:59 »
скап е транзисторот, и плус ти треба добар предавател кој на излез дава најмалку 10W, па убави филтри да си направиш па подесувања ова она... не е едноставно
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6261
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: 30W VHF FM засилувач
« Reply #4 on 13.01.2011, Thursday, 12:47:02 »
BLY89 важат за изгор скапи транзистори а и ги нема во Македонија, можеби во соседството се поевтини.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline ShAdOw

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 880
 • Gender: Male
Одг: 30W VHF FM засилувач
« Reply #5 on 13.01.2011, Thursday, 13:32:20 (Edited 13.01.2011, Thursday, 13:34:51) »
Да и јас го имам истото мислење со колегите кои ти дадоа одговор на твоето прашање Данел :), а тоа значи прво побарај го транзисторот и ако успееш да го најдеш тогаш започни со изработка на овој VHF FM засилувач ;).