Изотоп се слагам со се што напиша ,навистина. Јас кога се работи * во живо* не објаснувам никому ништо,само пуштам музика. Ако некој сака да види ,чуе или копира некој мој направен звучник,јас му давам или му дозволувам да донесе своја музика или проба во домашен амбиент.Се слушувало лугето да немаат ист вкус и мислење со мене,ама јас држам еден свој правец ,па многу често и најголемите неверници повторно се навраќаат кај мене. Правењето звучници не е баук,нити некоја филозофија.Луѓето одамна прават,комбинираат измислуваат нови конструкции,нови звучни единици,нови технологии.Јас никому не сум му рекол дека не направил добри кутии! Самата градба е доживување,мисија,нешто за што се сеќаваш цел живот.Значи не треба да одиме ригорозно дека ако не се придржувате до*...патаметрите* нема кутијата да свири! Ке свири и во картонска кутија!!Аматерските градби никогаш не можат да бидат рамо до рамо со врвните ,пред се поради многу фактори, а не заради ...параметрите. Но ,јас тврдам дека секој што сака може и треба да направи еднаш пар кутии и свртници,за да научи и разбере некои основни постулати.Тука сме да помогнеме,со совети ,материјал,нацрти.
Форумот е на сите членови ,секој има право на глас ,мислење и така нека остане.