Author Topic: Сериски кабел за фискална каса Synergy SY50 и SY55  (Read 6400 times)

Offline BorceBT

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1823
 • Gender: Male
  • www.trajkovski.net
Сериски кабел за фискална каса Synergy SY50 и SY55
« Opened on 18.11.2009, Wednesday, 15:50:06 (Edited 26.12.2015, Saturday, 20:00:17) »
На долната шема е прикажан како изгледа кабелот потребен за поврзување на фискалната каса Synergy SY50 преку серискиот порт со компјутер.Кабелот се поврзува на најлевиот утикач на касата кога ја гледате со утикачите свртени накај вас.

Програма (Универзална Продавница) за работа со оваа каса и со останати фискални апарати можете да најдете овде:

Code: [Select]
http://www.uprodavnica.com
Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.

Offline kosturon

 • Нов член
 • *
 • Posts: 14
Благодарност за шемава

Offline kosturon

 • Нов член
 • *
 • Posts: 14
Дали можеш да ми кажеш во кој порт на касата се поврзува кабелот???
Пробав на сите 4 ама немам резултат.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11797
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Дали можеш да ми кажеш во кој порт на касата се поврзува кабелот???
Пробав на сите 4 ама немам резултат.

Во виртуелна машина работиш со инсталиран XP?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline kosturon

 • Нов член
 • *
 • Posts: 14
Одг: Сериски кабел за фискална каса Synergy SY50
« Reply #4 on 31.10.2010, Sunday, 17:30:49 (Edited 31.10.2010, Sunday, 17:37:57) »
Да во виртуелна машина!! Имам инсталирано Win7 pro лиценциран, арно ама не ми врши работа за софтвер за фисклана, па паралелно ( си има опција преку Мајкрософт легално да си инсталираш WinXp) инсталирав XP се да си работи. И виртуелните порит ги наштеловав преку виртуелна машина ама незнам која порта ја користи фискалната. Има 4 порти.
Ке најдам слика па ќе ја прикачам

Споено мислење: 31.10.2010, Sunday, 17:37:57
Леле за срамота............ Не сум го дочитал првиот пост како што треба....................

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11797
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Леле за срамота............ Не сум го дочитал првиот пост како што треба....................

Си згрешил во поврзувањето? Обратно си ги свртил конекторите ;D?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline kosturon

 • Нов член
 • *
 • Posts: 14

Offline viktor k

 • Нов член
 • *
 • Posts: 2
Ај ако може некој да ми даде детално упаство како да ја поврзам со компјутер каков кабел ми треба ? Со какви конектори треба да биде и слично .

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Во првата шема на Борче има дадено  се!

Offline viktor k

 • Нов член
 • *
 • Posts: 2
Во првата шема на Борче има дадено  се!
Остај шемата не ја разбирам каков кабел е овој и нели може да најдам некаде готив место да го лемам ко што е посочено ? Плус не кој порт на компјутер се врзува ?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11797
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Плус не кој порт на компјутер се врзува ?

Serial (COM)... ако имаш PC со плоча со socket понов од LGA775, најверојатно немаш COM порт. Ќе треба да користиш USB-To-Serial конвертор или PCI/PCI-E картица со COM порт/и. Ако имаш лаптоп, само USB-To-Serial може да искористиш.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline BorceBT

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1823
 • Gender: Male
  • www.trajkovski.net
Ако не ја разбираш шемата најдобро побарај да ти го направи кабелот некој друг.
Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Очигледно дека треба некој искусен да ти направи  кабел и касата да  ја поврзе со РС.