Author Topic: Смешни слики  (Read 163735 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Смешни слики
« Reply #2100 on 31.12.2018, Monday, 03:31:52 »
Хахаха ;D ;D ;D... леле, кој беше бугаринов, само да ми текне ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Смешни слики
« Reply #2101 on 31.12.2018, Monday, 04:04:27 »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
Re: Смешни слики
« Reply #2102 on 31.12.2018, Monday, 13:30:29 »
Хахаха ;D ;D ;D... леле, кој беше бугаринов, само да ми текне ;D.
Митко Калајџиев (Малката) :D

Offline dr-mr

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 446
 • Gender: Male
Re: Смешни слики
« Reply #2103 on 31.12.2018, Monday, 14:18:15 »
Сепак се ВРТИ !!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Смешни слики
« Reply #2104 on 31.12.2018, Monday, 19:00:04 »
Митко Калајџиев (Малката) :D

Да бе, тој беше ;D ;D ;D.

@dr-mr: Така е 8).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Смешни слики
« Reply #2105 on 06.01.2019, Sunday, 05:20:52 »
Ова ми беше врв ;D.

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Смешни слики
« Reply #2106 on 11.01.2019, Friday, 17:36:11 »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Смешни слики
« Reply #2107 on 13.01.2019, Sunday, 06:18:14 »
Не знам што да кажам ::). Ќе рече некој „абе тоа е многу тешко“... зависи во кое време си учел :).Сериозно, ако некој ја пресмета (без интеграли) површината од првата слика, добива што сака (само едно :P) од оваа тема бесплатно ;).

http://elektronika.mk/index.php?topic=13910.0

Значи, сериозен сум, не се шегувам.

И сакам да видам доказ на хартија, фотографии или скенови, како сакате ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline tanatos

 • Нов член
 • *
 • Posts: 27
 • Gender: Male
 • Menace
Re: Смешни слики
« Reply #2108 on 13.01.2019, Sunday, 11:29:25 (Edited 13.01.2019, Sunday, 17:51:08) »
Се извинувам за ногописот, но се надевам дека е разбирливо.


Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Смешни слики
« Reply #2109 on 13.01.2019, Sunday, 17:47:09 »
А значи сте можеле ако сакате, а :P.

ОК, бирај што сакаш ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline tanatos

 • Нов член
 • *
 • Posts: 27
 • Gender: Male
 • Menace
Re: Смешни слики
« Reply #2110 on 13.01.2019, Sunday, 17:52:56 »
Благодарам, целта ми беше дека има многу вистина во сликата

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Смешни слики
« Reply #2111 on 13.01.2019, Sunday, 17:55:19 »
Претпоставувам дека не си некој кој има учено по новиве школски програми :P.

Чисто ме интересира, прво виде што има во темата или предизвикот беше пресуден?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline tanatos

 • Нов член
 • *
 • Posts: 27
 • Gender: Male
 • Menace
Re: Смешни слики
« Reply #2112 on 13.01.2019, Sunday, 18:00:29 »
1990 бев 3 и 4. Предизвикот е помладиве генерации да научат....секојдневно се среќавам со млади луѓе кои немаат основни познавања од математика, физика, електроника...., а имаат дипломи и работат "по струка".

 

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Смешни слики
« Reply #2113 on 13.01.2019, Sunday, 18:12:39 »
Да, да бидам искрен, има многу такви... и јас ги имам сретнато :-\.

Генерално, да, мислам дека стариот школски систем, колку мани и да имаше, сепак беше мнооогу подобар од денешниот. Мајка ми е лекар, па се кладам дека со малку помош, ќе успее да ја најде површината на првата слика. Знам колку знае, затоа и го викам ова ;). Можно е формулите да ги има заборавено, ама ако и ги кажам, сигурен сум дека ќе успее ;).

Хммм... има шанси малку да ја погњавам :P... чисто онака ;D, шала ;D.

Јас сум помлад, во 1991 бев прво одделение (мислам дека бевме последна генерација Титови пионери :P, ние само марами носевме, не ни дадоа капи :P), ама мислам дека генерално земено немам пропуштено премногу од тој (стариот) школски систем ;).

И како што пишав, редно е да бираш ;). И на школо добивавме награди (нели, оценките ни беа награди ;)).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline tanatos

 • Нов член
 • *
 • Posts: 27
 • Gender: Male
 • Menace
Re: Смешни слики
« Reply #2114 on 13.01.2019, Sunday, 20:06:13 »
Ти си професорот  :) ти одбери оценка