Епа да де, затоа се зема темп на водухот како средан вредност.
Не е иста температура на воздух над асфалт и над зелена ливада во лето... и јас и ти го знаеме тоа... а не се зема средна вредност од температура над асвалт и од мерење на зелена ливада, и тоа ни е јасно.
А дури и ако се зема средна вредност, не треба да се зема. Треба да се каже „волку волку е мерено над асфалт, таму и таму, волку и волку е над мермер, мерено таму и таму, а над зелена површина во сенка е волку, мерено таму и таму“, па секој за себе ќе си знае која температура му одговара
.
Тоа е исто како јас да земам средна вредност на температура да пресметувам од машина залепена до климата, а од четири клими, работи само една (а, пример, треба да работат сите четири за да може да се постигне адекватната температура) и измерам, на пример 15 степени, а на некоја машина сосема во некој rack на крај, далеку од климата, измерам 70 степени температура и кажам „средна вредност е 42.5 степени“, што не е грешно, но исто така, точно е дека онаа крајнана, кува, а на оваа до климава, пингвини шетаат
.
Затоа постојат пресметки како средна квадратна вредност и некои други статистички методи, кои покажуваат колку е процентуалната девијација од некоја претходно декларирана нормална вредност (температура), ама никој не смета така, бидејќи на никој не ми чини да се прикажува така... бидејќи, веќе реков, ќе почнат луѓе да бараат принудни одмори.
негде накај козле заладува нагоре.
Да, за цел 1% од населението во Скопје (ако не и помалку), измерената температура одговара со она како што они го осеќаат
.