eeee па тоа цело време збориме, се иде преку антена, затоа Бум ТВ има и во некои такси возила!
Ааааааа, епа извинете, тогаш изгледа сте во право. Јас мислев дека се тоа оди преки жица
.
Да не се праќа сигналот преку GMS мрежа случајно? Бидејќи рековте дека се ставале такви картици што личеле на SIM, можно е и преку GSM да оди... иако не ми е јасно како се постигнува толку голем проток на податоци преку таа мрежа, некако невозможно ми изгледа. Така да, можно е да си во право, се тоа да оди сателитски
. Ако е таква ситуацијата, тогаш изгледа си во право, најверојатно комуникацијата е еднонасочна
. Е тогаш, да, и да го хакнеш приемникот, нема да те фатат
.
а не ми е јасно, како преку коаксиален кабел носат дигитална телевизија интернет и домашен телефон, заникаде е нема квалитет никаков
Епа затоа не се препорачува да се земаат такви пакети. Ова не го препорачуваат луѓе кои земале и се зезнале, инаку операторот сигурно ќе ти каже дека нема никаков проблем да има
. Таков пакет се става само ако имаш fiber to the home (оптичка конекција). Во секоја друга ситуација, или немаш интернет а имаш ТВ и телефон, или сецка ТВ-то, а имаш интернет и телефон, или некоја сосема трета комбинација. Толку голем bandwidth не може да се пренесе преку обична телефонска парица или преку коакцијален кабел. Потребно е оптика за тоа
.