Имам видено такви во МТВ, мора да имаат барем еден зашто они предаваат и DVB сигнал, ама не знам ни од каде ги земале ниту пак колку чинат, а и да прашам, најверојатно нема да добијам одговор :S.
А има ли некаде да се најде сервисна шема за тој ресиверот на One,или тешко?
Quote from: Malecko on 03.10.2010, Sunday, 17:35:23А има ли некаде да се најде сервисна шема за тој ресиверот на One,или тешко? Јас се обидов да го отворам ресиверот од оне ама ништо, толку крута и тенка пластика има а штрафови никаде и се е на некои држачи и така да се откажав бидејки можеше пукне пластиката и да треба да го платам.П.С. Знаете дека некои не ги имаат вратено ресиверите после тест периодот и ги имаат фрлено у канта? иначе како ги има на "ромскиот" пазар
Тие изгледа се џабе, па затоа не ги ни бараат назад од One . Господ знае колку им е производна цена во Кина, 10 USD, или така нешто . А што се 10 USD за компанија како One , pocket money.
Quote from: GigaWatt on 03.10.2010, Sunday, 18:42:48Тие изгледа се џабе, па затоа не ги ни бараат назад од One . Господ знае колку им е производна цена во Кина, 10 USD, или така нешто . А што се 10 USD за компанија како One , pocket money.Не ги бараат ама затоа после истекот на тест периодот почнува да важи договорот од 24 месеци.
Како почнува да важи договорот кога тест период сум земал, нема логика, на тест сум го земал, што ако не ми се допаѓа?